Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Super League 1: Ξαναρχίζουν οι προπονήσεις των ομάδων - Όλες οι αποφάσεις για τον αθλητισμό


Για ποια ατομικά αθλήματα ανακοινώνεται αύριο η επανεκκίνηση από τις 4 Μαϊου - Τι θα συμβεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο - Πότε προβλέπεται να ξαναρχίσει η Super League 1 - Πώς διαχωρίζονται τα αθλήματα - Αύριο οι ανακοινώσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Περί τα μέσα Μαϊου αναμένεται να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ομάδων που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αφού η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ανακοινώσει την επανέναρξη της Super League 1.

Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περίπου τρεις εβδομάδες προπονήσεων για να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές σε αγωνιστική κατάσταση, οπότε η αγωνιστική δράση και το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσουν επί της ουσίας γύρω στις 10 Ιουνίου. Οι προπονήσεις θα γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, δηλαδή στα γήπεδα ή σε ανοιχτούς βοηθητικούς χώρους και δεν θα επιτρέπεται η χρήση γυμναστηρίων και αποδυτηρίων.

Όταν ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα της Super League 1, οι όποιοι αγώνες συμφωνηθεί να γίνονται μέχρι την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων και την ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Οπως σε όλες τις περιπτώσεις διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, στο γήπεδο προβλέπεται να βρίσκονται μέχρι 60 πρόσωπα και από τις δύο ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού ασφαλείας.

Πώς διαχωρίζονται τα αθλήματα

Στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο Πέμπτη από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναμένεται να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Για την λήψη των αποφάσεων σχετικά με το μέλλον των πρωταθλημάτων αλλά και τη συνέχιση των διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά. Εισηγήσεις έχουν γίνει και από την υγειονομική επιτροπή του υπουργείου Αθλητισμού με βάση την παραδοχή ότι λόγω κορωνοϊού τα αθλήματα θα πρέπει να διαχωριστούν σε ατομικά ή ομαδικά, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου και στενής -ή μη στενής- επαφής.

Η κεντρική κυβερνητική απόφαση είναι να εφαρμοστεί το πιο συντηρητικό μοντέλο προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ποια ατομικά αθλήματα θα επιτρέπονται από την Δευτέρα 4 Μαϊου

Τα ατομικά αθλήματα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο αυτή την ώρα, αναμένεται να ξανανοίξουν από την Δευτέρα 4 Μαϊου. Πρόκειται για ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου μη στενής επαφής, όπως το τένις, ο στίβος, η κολύμβηση, η ιστιοπλοϊα, η σκοποβολή, η τοξοβολία, η ιππασία, το γκολφ, το καγιάκ και γενικώς όλα τα σπορ θαλάσσης όπου οι αθλητές δεν έρχονται σε στενή επαφή με τους συναθλητές τους.

Εννοείται ότι σε αυτή τη φάση δεν συζητείται το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν οι πισίνες για αθλήματα όπως το πόλο ή η συγχρονισμένη κολύμβηση. Προπονήσεις ωστόσο θα μπορούν να γίνονται στη θάλασσα και με την εφαρμογή όλων των κανόνων ασφαλείας.

Όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινωθεί από το προηγούμενο Σάββατο «στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους».

Τι θα γίνει με τα κυλικεία σε αθλητικούς χώρους

Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα γυμναστήρια και τα αποδυτήρια σε όλους τους αθλητικούς χώρους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κλειστά θα μείνουν για το επόμενο διάστημα και τα κυλικεία που βρίσκονται εντός αγωνιστικών χώρων, με μοναδική εξαίρεση όσα λειτουργούν σαν «take away».

Τι σχεδιάζεται για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Το Σάββατο 25 Απριλίου, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους κυρίους Γεραπετρίτη, Αυγενάκη, Δημητριάδη και Μαυρωτά συζητήθηκε και η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ενισχυθούν οικονομικά οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και τους επόμενους μήνες, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ερασιτεχνικοί σύλλογοι έχουν ζητήσει να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom