Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Είναι η Εκκλησία κομμωτήριο ή σούπερ μάρκετ;


Έκανε λόγο για εκτροπή και τόνισε ότι η Εκκλησία έχει μια παράδοση 2.000 ετών και «δεν μπορούμε να της συμπεριφερόμαστε σαν τα κομμωτήρια». Πρόσθεσε ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον
πρωθυπουργό, «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».

«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στη Μαρία Αναστασοπούλου, ενόψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για την σταδιακή άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

«Eφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Σχολίασε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, και πρόσθεσε ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του χθες στα ΜΜΕ ένιωσε μια απογοήτευση.

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σουπερ μάρκετ;» «Είναι χειρότερο από το σουπερ μαρκετ είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;», τόνισε ο κ. Ιερόθεος.

Διερωτήθηκε επίσης «Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας» και εξήγησε ότι τα λέει όλα αυτά διότι γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό, «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».

«Να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Έλεγε για τριών ειδών εξουσία. Είναι η Νόμιμη εξουσία, δεύτερον είναι η Χαρισματική εξουσία και τρίτον είναι η Παραδοσιακή εξουσία. Όταν λοιπόν η Νόμιμη δεν αναγνωρίζει την Παραδοσιακή και την Χαρισματική εξουσία, έχουμε μια εκτροπή θα έλεγα. Θα πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών εξουσιών. Αυτή τη στιγμή η εκκλησία έχει μια παράδοση 2.000 ετών δεν μπορούμε να της συμπεριφερόμαστε σαν τα κομμωτήρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

https://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom