Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο κίνδυνος που κρύβουν κομμωτήρια και κουρεία - Τι είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ


Άντρες και γυναίκες περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των κουρείων και των κομμωτηρίων.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι ιδιοκτήτες τους δέχονται από τώρα τηλεφωνήματα για ραντεβού, ωστόσο η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών τους, καθώς και στους κινδύνους που κρύβουν τα κομμωτήρια, λόγω του κορονοϊού.

«Δεν μπορεί να πάνε όλοι την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας αυτών των καταστημάτων», δήλωσε η κα. Παγώνη και τόνισε ότι «όσο μεγάλες και να είναι οι αίθουσες, η απόσταση θα πρέπει να τηρηθεί στα τουλάχιστον 1,5 με 2 μέτρα μεταξύ των πελατών.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται με τα πιστολάκια, καθώς κινούν αέρα και για τον λόγο αυτό, οι πόρτες και τα παράθυρα θα πρέπει να μένουν ανοιχτά».

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η κάθε κομμώτρια, κομμωτής και κουρέας θα πρέπει φορά μάσκα και γάντια τονίζοντας ότι «ειδικά τα γάντια πρέπει να αλλάζουν κάθε φορά που εξυπηρετεί διαφορετικό πελάτη».

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom