Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο: Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται


Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση της παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αναλυτικότερα, με το πρόταγμα “Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται” οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο, εισήγαγαν ως προ ημερησίας διάταξης θέμα στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε το συλλογικό όργανο να τοποθετηθεί για το φλέγον θέμα.

Συνεπής στην προώθηση πολιτικών για την συνταγματική και νομική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η παράταξη μας αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός νέου κύματος πλειστηριασμών. Σε αυτήν την κρίσιμη κοινωνική και οικονομική συγκυρία η κοινωνία, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αποτελέσει ισχυρό συμπαραστάτη των αδύναμων πολιτών και της οικογένειας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο από την εισήγηση του θέματος.

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας,

Πάτρα, 27-04-2020

Κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη

Θέμα: «Συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης θέματος για την νομοθετική 
προστασία οικογενειακής στέγης»

Κύριε Πρόεδρε,
Ως περιφερειακή αρχή το 2017 πολύ έγκαιρα κρίναμε για λόγους κοινωνικής συνοχής αλλά και κοινωνικής πρόνοιας, πως πρέπει να κινηθούμε θεσμικά και άμεσα για την προστασία της κύριας κατοικίας οφειλετών με χαμηλά εισοδήματα και έλλειψη ενναλακτικών στεγαστικών δυνατοτήτων.

Έτσι στις 17-07-2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος όπου και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Πρωτοβουλίες δικτύωσης φορέων αυτοδιοίκησης 2 ου βαθμού και όχι μόνο πανελληνίως για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς
2. Η ενυπόγραφη έγκριση των πολιτών για την υποβολή πρότασης

Α) Συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας μιας στέγης σε κάθε πολίτη.
Β) Την δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση.

Τα παραπάνω από πλευράς Περιφερειακής αρχής τότε πραγματοποιήθηκαν και μάλιστα ομολογουμένως με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Όλο το υλικό που συλλέχθηκε σ’ αυτή την πολύμηνη προσπάθεια, δηλ. αποφάσεις συλλογικών οργάνων, υπογραφές πολιτών αλλά και επωνύμων, βιβλιοδετήθηκε και παραδόθηκε στα κόμματα του Κοινοβουλίου καθώς και στον Πρόεδρο της Βουλής παράλληλα με την ενημέρωσή τους για τις δικές τους ενέργειες.

Κατατέθηκε μάλιστα ένας ογκωδέστατος τόμος στον καθένα με όλο το υλικό που είχαμε συλλέξει.

Ο χρόνος έτρεξε και το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν ανταποκρίθηκε και χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να θωρακιστεί με την συνταγματική αναθεώρηση που πραγματοποιήθηκε περίπου πριν 6 μήνες το ιερό δικαίωμα της οικογενειακής στέγης για κάθε Έλληνα πολίτη και φθάσαμε στο σήμερα όπου η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει ήδη ξεκινήσει εγκυμονεί ο κίνδυνος για ένα ξέσπασμα πλειστηριασμών από την στιγμή που και τα δικαστήρια θα επανέλθουν στην κανονικότητα.

Κανένας Πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων που έρχονται.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε κ. Πρόεδρε με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Σ να εισαχθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση της 28-04-2020.

Για την παράταξη Δικαίωμα στην Πρόοδο.
Κατσιφάρας Απόστολος
Αγγελόπουλος Γεώργιος
Βλάχος Σάββας
Γεωργακοπούλου Μπάστα Δήμητρα
Δριβήλας Δημήτριος
Καπλάνης Διονύσιος
Καρπέτας Κων/νος
Κατσαρή Κωνσταντούλα
Κόντης Κων/νος
Κουσκουρή Αθανασία
Λύτρας Ιωάννης
Μητρόπουλος Κων/νος
Μπαλαμπάνης Νικόλαος
Μπράμος Παναγιώτης
Σκιαδαρέσης Σπυρίδων
Σώζος Βασίλειος
Χαροκόπος Αντώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom