Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Νέα απόπειρα προώθησης λέμβου με μετανάστες από τουρκικές ακταιωρούς στη Μυτιλήνη (βίντεο)


Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του λιμενικού σώματος καθώς και περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, λέμβο με αλλοδαπούς
επιβαίνοντες ενώ στην εν λόγω περιοχή έπλεαν σκάφη τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού, όσο και των επιχειρούντων πλωτών του λιμενικού στην εν λόγω περιοχή, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.


Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την προωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό απόπειρας προώθησης λέμβου με μετανάστες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικές ακταιωρούς στην περιοχή είχε συμβεί και στις 18 Απριλίου.

Ερωτώμενος σχετικά με το σημερινό συμβάν, ο ΥΕΘΑ Νικ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμμό ALPHA ότι « δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση ούτε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναυτιλίας κλπ, ούτε στην Κυβέρνηση ότι η Τουρκία θα σταματούσε τις γνωστές προκλητικές συμπεριφορές.

Απλά έχουμε καταστρώσει τα σχέδιά μας. Αποφύγαμε ή μάλλον χειριστήκαμε όπως έπρεπε τον αιφνιδιασμό του Έβρου, που δεν έπιασε βέβαια. Ανάλογα διαμορφώνουμε την αποτρεπτική μας συμπεριφορά στα νησιά, όπου εκτιμούμε ότι όσο βελτιώνεται ο καιρός, τόσο θα εντείνονται οι απόπειρες εισροής μεταναστών στα νερά μας και ακολούθως στα εδάφη μας. Δεν άλλαξε κάτι, ο συναγερμός παραμένει».

«Eχουμε μια σχετική μείωση της δραστηριότητας (σ.σ. της Τουρκίας) σε όλα τα μέτωπα στο Αιγαίο. Από εκεί και πέρα, όμως, επειδή η κατάσταση είναι αυτή που είναι, σταθμίζουμε κι εμείς τη συμπεριφορά μας και αντιδρούμε αναλόγως. Η αντίδρασή μας και ο σχεδιασμός μας απέναντι στις συμπεριφορές αυτές της Τουρκίας (σ.σ. στο μεταναστευτικό) παραμένει σταθερός» είπε ακόμα ο υπ. Αμυνας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom