Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αποκάλυψη σοκ για τη Βρετανία: «Έκρυβαν» τους μισούς θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία


Η χώρα που καθυστέρησε να πάρει μέτρα και οδεύει να γίνει μια από τις πλέον πληγείσες από τον κορονοϊό στην Ευρώπη, η Βρετανία, είχε πολλούς περισσότερους θανάτους απ’ όσους ανακοίνωνε πριν από μερικές
εβδομάδες. Και πλέον έχει ξεπεράσει σε θύματα την Ισπανία και τη Γαλλία και πλησιάζει την Ιταλία!

Τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη (28.04.2020) δείχνουν πως στη Βρετανία οι νεκροί είχαν ξεπεράσει τις 20.000 ήδη από τις 17 Απριλίου!

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των θανάτων που συνδέονται με τον κορονοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν κατά 52% πιο υψηλό σε σχέση με τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για την περίοδο ως τις 17 Απριλίου, αφού συμπεριέλαβε στους θανάτους και όσους σημειώθηκαν στην κοινότητα και όχι μόνο στα νοσοκομεία.

Η ONS επεσήμανε ότι συνολικά 21.284 άνθρωποι είχαν πεθάνει ως τις 17 Απριλίου έχοντας κάποια αναφορά στην covid-19 στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 52% υψηλότερος από τους 13.917 νεκρούς λόγω του κορονοϊού που είχε ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση στις 18 Απριλίου και αφορούσε μόνο τους θανάτους στα νοσοκομεία.

Με τους νέους υπολογισμούς ο συνολικός αριθμός νεκρών στη Βρετανία λόγω της covid-19 ως τις 17 Απριλίου είναι μεγαλύτερος από αυτόν που είχε καταγραφεί στη Γαλλία και την Ισπανία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, αλλά χαμηλότερος από της Ιταλίας!

Στα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ONS περιλαμβάνονται 4.343 άνθρωποι που πέθαναν σε γηροκομεία της Αγγλίας και της Ουαλίας λόγω του κορονοϊού σε διάστημα 15 ημερών, από τις 10 ως τις 24 Απριλίου. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 1.043 θανάτους που είχαν καταγραφεί σε οίκους ευγηρίας ως τις 10 Απριλίου, επεσήμανε ο Νικ Στράιπ επικεφαλής της ONS.

Βάσει των στοιχείων που έδωσε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, 21.092 άνθρωποι είχαν πεθάνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω του κορονοϊού.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom