Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Μένουμε ασφαλείς;


Γιατί μπήκαμε στην καραντίνα και βάλαμε στην κατάψυξη όλη την οικονομική δραστηριότητα της χώρας; Γιατί το σύστημα Υγείας δε θα μπορούσε να διαχειριστεί αθρόα προσέλευση κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Οι πολίτες λοιπόν, θυσιάζοντας τις ατομικές τους ελευθερίες έδωσαν πίστωση πολύτιμου χρόνου στην Πολιτεία, για να οργανώσει καλύτερα το ΕΣΥ, να προσλάβει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, να αυξήσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Να προετοιμαστεί με λίγα λόγια για την επόμενη μέρα ως οφείλει μία συντεταγμένη Πολιτεία για την προστασία του λαού της.

Χθες, υπό την πίεση της οικονομικής κατάρρευσης, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την σταδιακή άρση των μέτρων. Θα περιμέναμε να ακούσουμε πώς η Πολιτεία εκμεταλλεύηθηκε στο έπακρο το χρόνο που της εξασφάλισαν οι θυσίες των πολιτών. Ακούστηκαν ωραία λόγια, συναισθηματισμοί αλλά μέχρι εκεί.

Καμία ενημέρωση για προμήθεια μαζικών τεστ, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να ιχνηλατηθεί ο ιός στον πληθυσμό, καμία αναφορά σε εμβόλιο που προφανώς ακόμη αναζητείται, καμία αναφορά στις ευθύνες του κράτους, παρά μονάχα στην ατομική ευθύνη του καθενός.

Από σήμερα, γνωρίζουμε ότι εάν έχουμε επιβιώσει οφείλεται στην Πολιτεία, αλλά εάν αρρωστήσουμε το κρίμα στο λαιμό μας.

Ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική επ' απειλή προστίμου, ενώ μέχρι που ήταν σε έλλειψη χθες εγκυμονούσε κινδύνους για τον πληθυσμό.

Ότι μαζί με την οικονομική δραστηριότητα και τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να ανοίξουν και οι εκκλησίες για να πηγαίνουν οι ηλικιωμένοι στη Θεία Λειτουργία.

Και ότι πέραν της 3ης Λυκείου - συνολικά τα σχολεία, που μέχρι χθες ήταν «υγειονομική βόμβα διασποράς του κορονοϊού», πρέπει να ανοίξουν για λιγότερο από έναν μήνα, για κάποιον λόγο που ακόμα δεν έχει καταλάβει κανείς.

Από σήμερα γνωρίζουμε πως μένουμε ασφαλείς σημαίνει ο σώζων εαυτόν σωθείτω.

https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom