Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κυνική δήλωση Σόιμπλε: H «προστασία της ανθρώπινης ζωής, δεν είναι απόλυτο»!


«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει να υποτάξει τα πάντα στην προστασία της ζωής» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Tagesspiegel» που φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής.

«Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε…». Κυνικά… Καπιταλιστικά… Ο Β. Σόιμπλε, ως γνήσιος πολιτικός εκπρόσωπος της τάξης των εκμεταλλευτών δεν κρύφτηκε. Δήλωσε ότι η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της δεν είναι το …«απόλυτο»!
Για έναν πολιτικό εκπρόσωπο της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπει πάνω από την οικονομία. Πρέπει να σταθμιστεί με άλλους παράγοντες όπως οι οικονομικές ζημιές από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.
Με άλλα λόγια η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να μπει  πάνω από τα κέρδη…
Ο ίδιος υποστήριξε ότι για τις όποιες αποφάσεις κριτήριο δεν είναι μόνο τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα αλλά και η οικονομία! Δηλαδή οι σχεδιασμοί της καπιταλιστικής οικονομίας. Τα κέρδη και η ευημερία των επιχειρηματικών ομίλων. «Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις», σημείωσε. 
Στο ερώτημα αν πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από τον κορωνοϊό αρχικά απάντησε: «Το κράτος πρέπει να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη για όλους». Αμέσως όμως έσπευσε να προσθέσει: «Αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από τον Κορωνοϊό. Βλέπετε, με όλα τα προηγούμενα βάρη και στην ηλικία μου, είμαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Αλλά ο φόβος μου είναι περιορισμένος. Όλοι πεθαίνουμε. Και νομίζω ότι οι νεότεροι διατρέχουν πραγματικά μεγαλύτερο κίνδυνο από εμένα. Το φυσικό τέλος της ζωής μου είναι λίγο πιο κοντά»…
Η λογική της «αγελής» σε πλήρη ανάπτυξη. Να πεθάνουν όσοι είναι να πεθάνουν. Οι πιο αδύναμοι και οι υπόλοιποι να συνεχίζουμε για το καλό της οικονομίας…
Το πιο απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού, αποδόθηκε μέσα στις λίγες γραμμές μιας συνέντευξης…
https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom