Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 136 οι νεκροί, 17 τα νέα κρούσματα, 2534 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας,Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,Νίκο Χαρδαλιά.

17 τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό και 2534 συνολικά στη χώρας μας,το 55,8% είναι άνδρες,ενώ οι νεκροί παραμένουν στους 136 (36 εξ' αυτών γυναίκες)!


Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επανέναρξη των σχολείων, αλλά και για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους (σ.σ. παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία, όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι).

Να σημειωθεί πως αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως είναι ιδιαίτερη η εβδομάδα που ξεκίνησε, ενώ ξεκαθάρισε πως ισχύουν στο απόλυτο τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 4 Μαϊού.


Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη σταδιακή άρση των μέτρων καθώς και στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θα γίνει αύριο Τρίτη στις 18.00 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως δεν θα χαλαρώσουν τα μέτρα ενόψει Πρωτομαγιάς, δεν θα επιτρέπονται οι εκδρομές και θα ισχύουν οι περιοριστικοί όροι, ενώ τόνισε πως οι εκδηλώσεις της ημέρας θα μετατεθούν μια εβδομάδα αργότερα.

«Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας. Μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία», πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom