Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Όταν τα «μαντρόσκυλα» βλέπουν …«κομματόσκυλα»


Το σκίτσο που βλέπετε είναι του κυρίου Ανδρέα Πετρουλάκη και δημοσιεύθηκε στο protagon.gr.

Είναι προφανές ότι στον δημιουργό του σκίτσου ξέφυγε (;) η πληροφόρηση για τις αυριανές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας
Ενδεχομένως, να μην κατάλαβε (;) ότι ο συμβολικός χαρακτήρας τιμής των αυριανών εκδηλώσεων, για τις θυσίες, τους αγώνες και το αίμα της εργατικής τάξης, δεν μπορεί παρά να σέβεται την ίδια τη ζωή. Η πρωτομαγιά, άλλωστε, η εργατική πρωτομαγιά, την ίδια τη ζωή υπερασπίζεται. 
Ομολογούμε, πάντως, ότι ήταν μια χρήσιμη προσπάθεια από τον σκιτσογράφο, χρήσιμη για να την πάρουν για σημαιούλα τα «μαντρόσκυλα» του συστήματος και να αρχίσουν το «κατηγορώ» για την …ανευθυνότητα των συνδικάτων. 
Εύγε. Ο καθένας, άλλωστε, εκπέμπει τα μηνύματα που επιθυμεί κι αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Το έχουμε ξαναγράψει και σε άλλες περιπτώσεις κι επιμένουμε: Είναι αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά του σκιτσογράφου – όπως και οποιουδήποτε εκθέτει δημόσια τη δημιουργία του, το σχέδιο του, το γραπτό του κ.ο.κ – να σχολιάζει όπως θέλει την επικαιρότητα, επιλέγοντας τους παραλληλισμούς που θέλει.  
Αυτονόητο είναι, επίσης, οι  εμπνεύσεις του καθενός να είναι (και) προϊόν της πολιτικής και κοινωνικής του ματιάς, όπως και της εν γένει συγκρότησής του. Αυτονόητο είναι, επιπλέον, ότι κάτι που δημοσιεύεται αξιολογείται, κρίνεται. Έτσι και με το σκίτσο του κυρίου Πετρουλάκη. 
Υ.Γ: Ζητούμε συγγνώμη από τους σκύλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom