Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι


Σκληρή κριτική στο "διάγγελμα Μητσοτάκη", ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι "πέρα από το πότε θα βγουν από το σπίτι, οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους ", ενώ
καταλογίζει στη κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε την δίμηνη καραντίνα για να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 15 λεπτά διάγγελμα για να πει με φλυαρία πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα πήγε καλά γιατί ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους πολίτες, αλλά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ευθύνονται οι ίδιοι για ό,τι συμβεί. Επιμένει με δυο λόγια να αγνοεί την πρώτιστη ευθύνη της Πολιτείας, δείχνοντας με το δάχτυλο τους πολίτες για την ατομική ευθύνη".

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι "πέρα από την επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών, δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στην ύφεση που έρχεται, για την ενίσχυση των μισθωτών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων, δεν είπε τίποτα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού".

Ειδική αναφορά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα σχολεία: " Και φυσικά, δεν είπε για ποιο λόγο τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μέχρι χθες χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες "υγειονομική βόμβα διασποράς του κορονοϊού", τώρα ξαφνικά ανοίγουν άρον-άρον για είκοσι μόλις μέρες, αφήνοντας μάλιστα παράθυρο να κάνει το ίδιο και για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε η απόφαση να μην αποβεί μοιραία για μια πιθανή αναζωπύρωση κρουσμάτων και πάνε χαμένοι οι κόποι δυο ολόκληρων μηνών".

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στη κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε την δίμηνη καραντίνα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Οι πολίτες με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα τις μέρες της καραντίνας. Η ευθύνη της κυβέρνησης όμως ήταν να χρησιμοποιήσει αυτό τον χρόνο για να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. με ανθρώπινο δυναμικό, με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, να αυξήσει τον αριθμό των ΜΕΘ, να φροντίσει ώστε τώρα που επανερχόμαστε να έχουμε στη διάθεση μας μεγάλο αριθμό τεστ ώστε οι πολίτες να εξετάζονται μαζικά. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει".

Καταλήγοντας αναφέρει ότι "η άρση των μέτρων, λοιπόν, με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και όχι των επιστημόνων, γεμίζει τους πολίτες με πολύ περισσότερη ανησυχία και φόβο από ότι η ίδια η καραντίνα. Μακάρι τα συναισθήματα αυτά να αποδειχθούν υπερβολικά".

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom