Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 139 νεκροί, 10 νέα κρούσματα, 2576 συνολικά (βίντεο)


Ο Σωτήρης Τσιόδρας και σήμερα ενημέρωσε για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.Είχαμε 10 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό στα 2.576. Καταγράφηκε επίσης ένας νέος θάνατος και οι νεκροί πλέον στο σύνολο είναι 139.



Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 41 συμπολίτες μας, με μέση ηλικία τα 67 έτη. Επιπρόσθετα 71 άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ, ενώ 72.000 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί στη χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι εμείς γλιτώσαμε από το κακό όχι χωρίς τραυματισμούς και όχι χωρίς απώλειες. Μίλησε για ψύχραιμη αλλά εξαιρετικά δύσκολο να υιοθετηθεί στάση. Είπε ακόμα για τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό είπε. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό.

«Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μαζική ροή κρουσμάτων, εμείς γλυτώσαμε από το κακό, όχι χωρίς απώλειες», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Είπε ακόμα για τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό, υπογράμμισε. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό.

«Τώρα, όμως οι συνθήκες είναι άλλες. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και οι οργανισμοί στηρίζουν την στρατηγική μας. Σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Τώρα είπε που θα υπάρχει συγχρωτισμός θα είναι ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική» κατέληξε.

Τόνισε επιπλέον πως δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα αλλά για μια απλή μάσκα που θα μπορεί να κατασκευαστεί και στο σπίτι με απλά υλικά. Είπε ακόμα ότι έχει σημασία πως θα την πιάνουμε και όχι από μπροστά.

Τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής των χεριών είναι τα πιο βασικά και αυτά μας έβγαλαν από αυτή την κατάσταση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε καραντίνα θα μπουν και πάλι περιοχές αν παρατηρηθούν τοπικές εξάρσεις
Ο ιός παραμένει εδώ και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία και η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο τόνισε στην ημερήσια ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νικος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως τα μέτρα περιορισμού ισχύουν στο απόλυτο μέχρι και την Κυριακή 3 Μαίου και πως παραμένουν οι έλεγχοι από την αστυνομία και πως απαγορεύονται οι μακρινές αποστάσεις και η μετακίνηση στα χωριά ή στα εξοχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom