Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 140 οι νεκροί, 15 τα νέα κρούσματα, 2591 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας,Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,Νίκο Χαρδαλιά.Σήμερα είναι μαζί τους και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.



15 τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό και 2591 συνολικά στη χώρας μας,το 56% είναι άνδρες,ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 140 (37 εξ' αυτών γυναίκες)!

591 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.286 με ήδη γνωστό κρούσμα. 38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα έτη. 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να κλονίσουν την εμπιστοσύνη με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα
“Θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας ως μια μεγάλη νίκη, ως μια νίκη για να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε ευκαιρία για αντιπαράθεση. Χάρη στην θυσία όλων και όλων σας είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας”, είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: “Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία;

Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Χέρια - Αποστάσεις - Μάσκες


Τρεις ημέρες μένουν για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως απαγορεύεται την Πρωτομαγιά οι μετακινήσεις σε εξοχικά και στην επαρχία και ζήτησε από τα συνδικάτα και τους εργαζομένους να σεβαστούν τις οδηγίες αναφορικά με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Ακόμη τόνισε πως το νέο σχέδιο από Δευτέρα θα τροποποιείται ανάλογα με το πως θα εξελίσσεται η νόσος. Πρώτο μέλημα η υγεία των πολιτικών. Κοινό στοιχείο θα είναι η ευθύνης. Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε. Το νέο τρίπτυχο για να επιστρέψουμε στη νέα κανονικότητα και να μην κάνουμε πισωγύρισμα.

Επίσης ολοκληρώνεται απόψε, βράδυ Πέμπτης, η παράταση καραντίνας στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, επισήμανε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης,ενημέρωσε για το κομμάτι του αθλητισμού
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης,βρέθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από την πλευρά της κυβέρνησης, όπου και ανακοίνωσε την άρση των “σκληρών” μέτρων που έφερε ο κορονοϊός και για τις εξελίξεις στον τομέα του αθλητισμού, τόσο του ερασιτεχνικού, όσο και του επαγγελματικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε τα εξής: Συγκινητική είναι η στάση της αθλητικής οικογένειας, η οποία και εξέπεμψε αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο. Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού προσφέρουν σε δημοπρασίες αντικείμενα για να ενισχύουν το υπουργείου Υγείας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε τη “μάχη” χωρίς εφησυχασμό. Συστήσαμε υγειονομική επιτροπή για την επανεκκίνηση του αθλητισμού. Ανακοινώνουμε τα πρωτόκολλα για τον αθλητισμό: Μία είσοδος, έλεγχος μέσω ερωτηματολογίού, μάσκες, φορούμε τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία και πλένουμε στο σπίτι. Ενημερώνει άμεσα για πυρετό και κόπωση. Απολυμαίνονται όλα τα όργανα ανά αθλητή. Χρησιμοποιούμε δικά μας νερά. Παραμένουν κλειστά τα γυμναστήρια.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν από 4 Μαΐου έως και τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα επανέλθουμε. Επιτρέπεται η προπόνηση των Αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιτρέπονται και πάλι οι αγώνες σε Τένις, Γκολφ, Ποδηλασία δρόμου, Ιππασία, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ξεκινάνε από 5 Μαΐου, οι προπονήσεις των ομάδων της Superleague. Περιμένουμε από τις ομάδες, τις δικές τους αποφάσεις για το πρωτάθλημα.

Αθλούμαστε υπεύθυνα, μένουμε ασφαλείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom