Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Αλόννησος: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δύο ψαράδες!


Εισαγγελική πρόταση για να κάτσουν στο σκαμνί οι αλιείς που εμπλέκονται στην εξαφάνιση-θρίλερ του Γιώργου Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο το 2016.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους δύο ψαράδες από την Αλόννησο, οι οποίοι εμπλέκονται στο θρίλερ της εξαφάνισης του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη από το νησί των Βορείων Σποράδων, τον Αύγουστο του 2016.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπεμφθούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατηγορία της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο, δρομολογώντας νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο!

Οι δύο ψαράδες, που ήταν οι τελευταίοι που είδαν ζωντανό τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη και μάλιστα είχαν διαπληκτιστεί μαζί του, φέρεται ότι με τον καβγά προκάλεσαν τον θάνατο του 30χρονου, κάτι που συνιστά κακούργημα. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνισή του, το σώμα του άτυχου Καραμιχαηλίδη δεν έχει βρεθεί, ούτε έχουν δοθεί οι απαντήσεις που αναζητεί εναγωνίως όλο αυτό το διάστημα η τραγική μητέρα του Ματούλα Κουτρώτσιου, για να μάθει επιτέλους τι απέγινε το παιδί της!

Προανακρίσεις
Για την υπόθεση του αγνοούμενου Θεσσαλονικιού έχουν γίνει μέχρι στιγμής δύο προανακρίσεις. Στις 20 Φεβρουαρίου 2017 οι δικηγόροι της μητέρας του είχαν καταθέσει στα δικαστήρια του Βόλου μήνυση για έκθεση ζωής σε κίνδυνο σε βάρος δύο ατόμων που επέβαιναν σε φουσκωτό το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε ο 30χρονος, αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην έγκλησή της η κυρία Κουτρώτσιου, οι άνθρωποι που φέρεται ότι είδαν τον Γιώργο να κολυμπά μόνος του στη θάλασσα όφειλαν να τον περιθάλψουν και όχι να τον εγκαταλείψουν, αφήνοντάς τον αβοήθητο μέσα στη νύχτα.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, η κυρία Κουτρώτσιου δήλωσε ανακουφισμένη, ενώ εξέφρασε την ευχή να αποδειχθούν αληθινά στο δικαστήριο όσα πιστεύει από την πρώτη στιγμή!

Η δικηγόρος της μητέρας Κική Πακιρτζίδου τόνισε στην «Espresso» ότι η απόφαση της εισαγγελικής λειτουργού στηρίχτηκε στο γεγονός ότι οι ψαράδες που εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του 30χρονου Γιώργου είχαν υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων, καθώς και στο ότι τους ενοχοποιούσαν κάποιες από τις καταθέσεις που ελήφθησαν, όπως η μαρτυρία του ανήλικου γιου του ενός που φέρεται ότι υποστήριξε πως είδε τον πατέρα του να χτυπά τον 30χρονο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα!

«Περιμένουμε με αγωνία να βγει το βούλευμα για να προχωρήσουμε σε ενέργειες» δήλωσε η κυρία Πακιρτζίδου, καταλογίζοντας σοβαρές παραλείψεις και καθυστερήσεις στις Αρχές που διερεύνησαν την υπόθεση.

Μαρτυρίες
Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης, ο οποίος ζούσε μόνιμα στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του Κωνσταντίνα. Ομως, από το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016 σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής και δεν εντοπίστηκε, παρά τις έρευνες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, προτού χαθούν τα ίχνη του, έφυγε από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο αφήνοντας πίσω του τη φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση.
Εκεί επιχείρησε να λύσει ένα μεγάλο αλιευτικό σκάφος για να κάνει βαρκάδα στα ανοιχτά, όμως έγινε αντιληπτός από ψαράδες.

Φαίνεται ότι ο 30χρονος τρομοκρατήθηκε, καθώς βούτηξε με τα ρούχα και τον σάκο του στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού! Όμως, χάθηκε στο σκοτάδι και οι ψαράδες που δεν έβλεπαν κάποιο ίχνος του ειδοποίησαν το Λιμενικό. Με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό τηλέφωνό του.

https://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom