Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Λιόσια: Άφησαν την 8χρονη να αιμορραγεί για να μην τους συλλάβουν! - Σοκάρει η “δασκαλεμένη” κατάθεση


Παλιός γνώριμος της Αστυνομίας είναι ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε από σφαίρα το βράδυ του Σαββάτου στα Λιόσια, όταν ο 5χρονος αδελφός της περιεργάζονταν πιστόλι “στυλό”, που βρήκε κάτω από το μαξιλάρι του μπαμπά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 8χρονης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή του περιστατικού έσπευσε να εξαφανιστεί από το σπίτι του στα Λιόσια για να γλυτώσει το αυτόφωρο, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου σε βαθμό πλημμελήματος.

Το γεγονός αυτό έπαιξε έναν επιπλέον ρόλο στην εξαφάνιση του πατέρα, ο οποίος τελικά συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (05.04.2020) έξω από το σπίτι του στα Λιόσια όπου και επέστρεψε, πιστεύοντας πως έχει παρέλθει το Αυτόφωρο.

“Δασκαλεμένο” το κοριτσάκι για το τι θα πει
Ωστόσο αυτό που προκαλεί πραγματικά εντύπωση στους έμπειρους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, είναι το γεγονός πως οι γονείς είχαν δασκαλέψει το 8χρονο κορίτσι, που τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά στο πόδι, προκειμένου να εξιστορήσει εντελώς διαφορετικά το περιστατικό ώστε να «θολώσει τα νερά» και να βρει ευκαιρία ο πατέρας της να κρυφτεί, μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο.

Συγκεκριμένα, το παιδί είπε στους αστυνομικούς του Ανηλίκων πως ο μικρότερος αδελφός της βρήκε έξω από το σπίτι τους και ενώ επέστρεφαν από το Σουπερ Μάρκετ με την μητέρα τους, ένα μπρελόκ σαν στυλό, το οποίο και κράτησε στην τσέπη του.

Το βράδυ  και ενώ το περιεργάζονταν, το πιστόλι «στυλό» εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά στο πόδι.

Το έδεσαν πρόχειρα για να μην την πάνε στο νοσοκομείο!
Όπως διαπιστώθηκε από την εξέλιξη των ερευνών, το περιστατικό σημειώθηκε στης 10 το βράδυ του Σαββάτου εντός της οικίας της οικογένειας στα Λιόσια και αμέσως οι γονείς έδεσαν το τραύμα του παιδιού με μια γάζα, προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία και να μην χρειαστεί διακομιδή του στο Νοσοκομείο, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Το πρωί της Κυριακής και ενώ η αιμορραγία συνεχίζονταν, η μητέρα συνοδευόμενη από τον παππού του παιδιού το μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου οι γιατροί έβγαλαν την βολίδα του όπλου και βέβαια άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν πως το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του.

Εξαφανίστηκε και η μητέρα
Όταν πλέον έφτασαν στο Νοσοκομείο οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων, η μητέρα του παιδιού είχε εξαφανιστεί, με το πρόσχημα πως πάει να φέρει το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Οι αστυνομικοί του Ανηλίκων από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά με την διήγηση του τραυματισμένου κοριτσιού, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι της οικογένειας και παράλληλα, με την βοήθεια ειδικού παιδοψυχολόγου να πάρουν κατάθεση από τον 5χρονο γιο.

Το παιδί βέβαια αποκάλυψε την αλήθεια λέγοντας πως βρήκε το στυλό κάτω από το μαξιλάρι του πατέρα του, όταν αυτός κοιμόταν: «πάτησα ένα κουμπάκι που είχε και ακούστηκε ένα μπάμ. Η αδελφή μου έβαλε τις φωνές και από το πόδι της έβγαινε αίμα. Εμένα με πονούσε το δάχτυλο που πάτησα το κουμπάκι», είπε χαρακτηριστικά ο 5χρονος στην συνομιλία που είχε με τους Αστυνομικούς και τον παιδοψυχολόγο.

Από εκεί και έπειτα τα πάντα ξεκαθάρισαν με αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής να συλληφθεί ο πατέρας, νωρίτερα είχε συλληφθεί και η μητέρα του παιδιού και σήμερα αναμένεται να προσαχθούν αμφότεροι στον Εισαγγελέα, με την κατηγορία τις παραμέλησης και έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom