Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 53 οι νεκροί,50 τα νέα κρούσματα,91 διασωληνωμένοι (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

50 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,χωρίς να υπολογίζονται τα  120 κρούσματα στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος". Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πάνω από 1514  και εξ' αυτών 53 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους,με μέση ηλικία των θανόντων τα 72 έτη,39 άνδρες και 14 γυναίκες.91 είναι οι διασωληνωμένοι με το 57% εξ αυτών να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα,ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 9.


Συγκεκριμένα o κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 23 κρούσματα από την δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα.

Επίσης τόνισε πως σήμερα, Πέμπτη 02.04.2020, δεν ανακοινώνει συνολικό αριθμό κρουσμάτων, καθώς εκκρεμεί η καταμέτρηση από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος (για 119 μίλησε ο κ. Χαρδαλιάς). Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μέχρι λίγη ώρα πριν την επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα ήταν 1.514.

Ακόμη τόνισε πως οι νεκροί είναι 53 συνολικά, καθώς τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι 50 από τους 53 νεκρούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Στα 119 τα θετικά κρούσματα στο Ελ. Βενιζέλος που βρίσκεται σε καραντίνα – Αποφασίστηκε ελλιμενισμός - Αναστέλλονται όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στον κορονοϊό οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Με επιμονή και πειθαρχία θα σπάσουμε την αλυσίδα της πανδημίας.


Για την Ριτσώνα είπε ότι έχει μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκαν 23 θετικοί στον κορονοϊό. Από τα αποτελέσματα του ελέγχου όλο το προσωπικό βρέθηκε αρνητικό.

Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες και βρέθηκαν 119 θετικά και δυο δείγματα θα επανελεγχθούν.

Αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου σε ειδική προβλήτα. Όλοι είναι καλά στο πλοίο και σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία θα ενημερωθούν οι οικογένειες.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι 259 δείγματα που ελήφθησαν από ναυτικούς βγήκαν αρνητικά, ενώ δύο δείγματα θα επανελεγχθούν. «Όλοι οι επιβαίνοντες είναι χωρίς συμπτώματα, θα ενημερωθούν αύριο οι οικογένειες των επιβατών», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για την Μύκονο είπε ότι μία γυναίκα βρέθηκε θετική και αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί της Μυκόνου.Συνέστησε να μείνουν όλοι στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom