Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Κατασχέθηκαν 11.000 λίτρα αντισηπτικού υγρού σε αποθήκη της Δυτικής Αττικής (βίντεο)


Περίπου 11.000 λίτρα  αντισηπτικού υγρού, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατάφεραν και εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.



Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν -10.945,9- λίτρα αντισηπτικού υγρού και συγκεκριμένα:
(10.276) φιαλίδια των 1.000 ml , (4.140) φιαλίδια των 135 ml και (370) φιαλίδια των 300 ml.

Την αποθήκη έχουν μισθώσει Ρομά που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και απάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την αποθήκη είχε εντοπίσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και την είχε θέσει υπό παρακολούθηση τις τελευταίες δυο - τρεις ημέρες,

Στο διάστημα που ο χώρος ήταν υπό επιτήρηση δεν πήγε κανείς να πάρει το εμπόρευμα και έτσι αποφασίστηκε να γίνει έφοδος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ ο ιδιοκτήτης της αποθήκης αναζητείται.

Άγνωστη είναι προς το παρόν στις Αρχές η προέλευση της κατασχεθείσας ποσότητας.


Άμεσα ενημερώθηκαν ο Ε.Ο.Φ., η ΥΠ.Ε.Ε. (πρώην Σ.Δ.Ο.Ε.) και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία απεφάνθη, κατόπιν σχετικής έρευνας, ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταχώρηση των παραπάνω προϊόντων στον ειδικό σύνδεσμο του κεντρικού ιστότοπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά παράβαση των μέτρων αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).

Κατόπιν τούτου οι ποσότητες κατασχέθηκαν και παραλαμβάνονται από κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας συντάσσεται σχετικό προανακριτικό υλικό από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom