Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 101 οι νεκροί, 25 τα νέα κρούσματα, 2170 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

25 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,με το 57% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2170 συνολικά και εξ' αυτών 101 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους εκ των οποίων 27 αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες.


76 διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.17 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70.

Συνολικά έχουν γίνει 48.798 έλεγχοι, ενώ 27 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

Να προσέξουν όσοι πήγαν «νόμιμα ή παράνομα» στην επαρχία

Στην συνέχεια, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε σε όσους έφυγαν με προορισμό την επαρχία, λέγοντας πως είναι σημαντικότατη η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. “Ακόμα και με πονόλαιμο”, τόνισε χαρακτηριστικά, πρέπει να γίνει αυτοαπομόνωση, για την προστασία των μονίμων κατοίκων της επαρχίας και ειδικά όλων όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

“Δεν ξέρω αν μετακινήθηκαν νόμιμα ή παράνομα, αλλά δεν θα ήθελα να χαλάσουμε ό, τι χτίσαμε. Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, ότι μετέφερα τον ιό”, τόνισε με νόημα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Την Μεγάλη Παρασκευή θα είναι κλειστά τα κοιμητήρια - Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα - Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας


Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα της προσπάθειάς μας και αυτή που θα καθορίσει και τις επόμενες εβδομάδες. Θα επαναλάβω πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων. Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Φέτος το Πάσχα είναι διαφορετικό. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όσα έχουμε καταφέρει τις προηγούμενες εβδομάδες.

Φέτος τα κοιμητήρια θα είναι κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή καθώς θεωρούνται χώροι λατρείας τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς,ενώ σε ό,τι αφορά τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για έξι ώρες.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 13:00 έως tiw 19:00 για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom