Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Οι αμερικανοί πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα και τον αναζητούν - Υπό κράτηση ο Τηλέμαχος Λαβίδας


Ο Γιώργος Νίκας αναζητείται από τις αμερικανικές αρχές. Πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ήδη υπό κράτηση και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Έλληνας επιχειρηματίας, Γιώργος Νίκας στις ΗΠΑ. Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης προχωρά σε συλλήψεις και απαγγέλλει συνεχώς κατηγορίες.

Ήδη ο Τηλέμαχος Λαβίδας έχει συλληφθεί από την περασμένη Παρασκευή, ενώ οι αρχές πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα ο οποίος αναζητείται αλλά πιστεύεται ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν τόσο το Reuters όσο και το Bloomberg, ο 54χρονος Γιώργος Νίκας κατηγορείται για εσωτερική πληροφόρηση. Την Τρίτη ο Τηλέμαχος Λαβίδας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.
Συνολικά οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε έξι άτομα για εσωτερική πληροφόρηση και από την οποία αποκόμισαν κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του Joseph El-Khouri, 52 ετών, χρηματιστή ο οποίος ζει στο Λονδίνο και το Μονακό. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη στο Λονδίνο την Δευτέρα και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του. Το Bloomberg είχε ήδη αναφέρει ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εναντίον του τραπεζίτη και συμβούλου επενδύσεων της Goldman Sachs, Bryan Cohen, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες σε χρηματιστή στην Ελβετία. Ο Cohen και ο Λαβίδας συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη. Ο Cohen αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 750.000 δολαρίων.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 25 χρόνια.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι επίσης ο 35χρονος Benjamin Taylor και η 32χρονη Darina Windsor η οποίοι έδιναν εμπιστευτικές πληροφορίες σε 22 εταιρείες!
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom