Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Μοίρασε πρόστιμα η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή


Πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 επιβλήθηκαν από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή την εβδομάδα που μας πέρασε.

Τα πρόστιμα που “έκοψε” η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επιβλήθηκαν για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε Αττική, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Καστοριά και Ροδόπη.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

1) Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (14.10.2019 – 19.10.2019) οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν (συνολικά 480 έλεγχοι) παρουσιάζονται κατά 23% αυξημένοι κατά το χρονικό διάστημα από 21.10.2019 έως 25.10.2019.

2) Οι βεβαιωμένες παραβάσεις παρουσιάζουν μείωση για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 33 βεβαιωμένες παραβάσεις), γεγονός που οφείλεται στην συνεχή παρουσία και εδραίωση του ελεγκτικού μηχανισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αγορά και στη συμμόρφωση των ελεγχομένων.

3) Οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών σε Αττική, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Καστοριά και Ροδόπη.

4) Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου (5.961 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

5) Επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom