Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

"Παρέμβαση" του Ρουβίκωνα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" για τις απολύσεις εργαζομένων


"Εθιμοτυπική" επίσκεψη στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Ρουβίκωνας, με αφορμή τη μη ανανέωση σύμβασης 7 γιατρών του νοσοκομείου, ο ένας εκ των οποίων, είναι εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο νοσοκομείο χωρίς να κινήσει υποψίες. Ήταν 9 άτομα συνολικά, τα οποία μπήκαν στο γραφείο της Διοίκησης, επιτέθηκαν λεκτικά κατά της αναπληρώτριας Διοικήτριας που ήταν παρούσα, την βιντεοσκόπησαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σε ανάρτησή τους στο γνωστό site αναφέρουν:

“Το νοσοκομείο πρόκειται να πέσει θύμα των σχεδίων της “ελίτ” αφού θα προχωρήσει σε απολύσεις. Και αυτό, όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία, θα είναι μόνο η αρχή της υποβάθμισης του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το νοσοκομείο βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση με ελλείψεις προσωπικού δυναμικού σε οργανικές θέσεις, εκλείπουν 60 γιατροί και 11 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ο διοικητής του νοσοκομείου κύριος Δενδράμης προχωράει κρυφά, τελείως αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά στην απόλυση 12 εκ των 22 επικουρικών ιατρών που στελεχώνουν το νοσοκομείο….”

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση στο indymedia:

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας"

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο μας η πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης που αποτελεί το νομιμοποιημένο εκπρόσωπο της «ελίτ» της κοινωνίας, δεν περιλαμβάνει την εξυγίανση των δομών υγείας οι οποίες νοσούν. Οι ζωές απλών ανθρώπων κρέμονται από μια κλωστή, από δομές υγείας που παραπαίουν. Πλέον αυτά που κάποιος θα έπρεπε να θεωρεί δεδομένα, όπως είναι η δημόσια παροχή υγείας, αναιρούνται. Η κοινωνία μας έρχεται αντιμέτωπη, όχι απλά με τη σήψη του συστήματος αντικρίζοντας τις άθλιες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται νοσοκομεία και δημόσια ιατρεία, αλλά ακόμα και με την περαιτέρω υποβάθμισή τους, αφού αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και “εκλεκτών”. Άνθρωποι που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και η μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες από δω και στο εξής θα αποτελούν τη νέα μας κανονικότητα. Με άλλα λόγια οι δομές υγείας βρίσκονται σε δυσχερείς συνθήκες και πλέον στο στόχαστρο μπαίνει και το αντικαρκινικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.

Το νοσοκομείο πρόκειται να πέσει θύμα των σχεδίων της “ελίτ” αφού θα προχωρήσει σε απολύσεις. Και αυτό, όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία, θα είναι μόνο η αρχή της υποβάθμισης του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το νοσοκομείο βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση με ελλείψεις προσωπικού δυναμικού σε οργανικές θέσεις, εκλείπουν 60 γιατροί και 11 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ο διοικητής του νοσοκομείου κύριος Δενδράμης προχωράει κρυφά, τελείως αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά στην απόλυση 12 εκ των 22 επικουρικών ιατρών που στελεχώνουν το νοσοκομείο. Ειδικότητες όπως αυτή των ενδοκρινολόγων θα μειωθούν κατά το ήμισυ, παράλληλα θα γίνονται λιγότερα χειρουργεία, αφού θα μειωθεί και ο αριθμός των αναισθησιολόγων και ογκολόγων, αφήνοντας σε λίστες αναμονής τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων που νοσούν. Κι όλα αυτά όταν οι επερχόμενες απολύσεις δεν έχουν εγκριθεί από το επιστημονικό συμβούλιο, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας ή των αντίστοιχων τομεαρχών και ενώ οι 6 συντονιστές διευθυντές έχουν ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων των εν λόγω ιατρών. Όπως προαναφέρθηκε δηλαδή, είναι ένα σχέδιο τελείως αυθαίρετο, που όμως έχει τις πλάτες και του υφυπουργού υγείας κυρίου Κοντοζαμάνη, ο οποίος όταν ερωτήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων ποια οι σκοπιμότητα πίσω από τις απολύσεις και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αναδιάπλασης του νοσοκομείου απάντησε ότι “δεν υπάρχει κανένα σχέδιο”.

Στο επίκεντρο του τυφώνα των απολύσεων όμως, βρίσκεται και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του “Αγίου Σάββα”, ενώ έχει πέσει και θύμα προσωπικών απειλών και συκοφαντίας του συγκεκριμένου διοικητή, αφού ουκ ολίγες φορές έχει βρεθεί στο πλευρό των συναδέλφων του και όχι μόνο, στηρίζοντας τους αγώνες τους, απέναντι σε αυθαιρεσίες που λειτουργούν εις βάρος της λειτουργίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου και αποτελεί ένα αγκάθι στα σχέδια λιτότητας που η εκάστοτε κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των καρχαρίων της “ελίτ”. Το σωματείο, επίσης, έχει προκαλέσει συχνά την ενόχληση του διοικητή, αφού έχει δραστηριοποιηθεί και με θέματα εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων και όχι μόνο ιατρών, όπως με τα θέματα των υπαλλήλων καθαριότητας. Με άλλα λόγια η διοίκηση του νοσοκομείου στοχοποιεί και δαιμονοποιεί τη συσπείρωση των εργαζομένων σε σωματεία και προσφεύγει απροκάλυπτα σε συνδικαλιστικές διώξεις.

Έτσι λοιπόν, καταργείται το αυτονόητο ότι ένα νοσοκομείο, από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά όπως είναι το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” από το οποίο κρέμονται χιλιάδες ζωές ανθρώπων που νοσούν, θα λειτουργεί και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σωστά και στελεχωμένο χωρίς ελλείψεις. Αντιθέτως, η “κανονικότητα” της πραγματικότητας βρωμάει δυσχέρεια, χρόνιες ελλείψεις και δαιμονοποίηση του συνδικαλισμού της βάσης. Προφανώς και η νέα τακτική της κυβέρνησης δε φροντίζει για δομές που θα έπρεπε να λειτουργούν “ρολόι” για να εξασφαλίζουν την υγεία χιλιάδων ανθρώπων, αντιθέτως, προβλέπει την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας και την ποινικοποίηση όσων οργανώνονται για να αντισταθούν σε όποιες αυθαιρεσίες περιλαμβάνει η πολιτική τους ατζέντα.

Εμείς όμως δε θα το ανεχτούμε αυτό. Δε θα ανεχτούμε ούτε μία απόλυση ιατρού. Θα αντισταθούμε στα όποια μέτρα διαιωνίζουν τη σήψη του συστήματος και θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων που αποφασίζουν να οργανωθούν και να παλέψουν για τα δικαιωματικά αυτονόητα.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του αντικαρκινικού νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” και παλεύουμε μαζί τους για την εξυγίανση των δομών υγείας.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Υ.Γ.:

Ο αγώνας μας είναι πολύπλευρος και αφορά όλα τα μέτωπα του κοινωνικού πολέμου. Από τα πιο προβεβλημένα έως τα πιο «αγνωστα». Ξέρουμε πόσο μακρυά μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις μας σήμερα. Ξέρουμε πως είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε ακόμα αποσπασματικές μάχες οπισθοφυλακής Χωρίς την μαζική συμμετοχή της βάσης, χωρίς ένα συγκροτημένο επαναστατικό σχέδιο ξέρουμε πως τελικά θα εγκλωβιστούμε σε αυτό το στάδιο.

Δεν θα κάτσουμε όμως με σταυρώμένα χέρια. Απευθυνόμαστε ξανά, μετά απο δύο χρόνια, στην βάση και την καλούμε να ανταποκριθεί σε κάλεσμα οργάνωσης και συγκρότησης. Την καλούμε να έρθει κοντά μας.

Στις 3 και 4 Νοέμβρη ο Ρουβίκωνας πραγματοποιεί ένα διήμερο ανοιχτής απεύθυνσης στους ανθρώπους της τάξης μας. Ενα κάλεσμα διαλόγου, οργάνωσης, συγκρότησης. Ενα πεδίο που θα ξεδιπλώσουμε την ιστορία και το σχέδιο μας και θα το θέσουμε προ των ευθυνών του. Οι καιροί αλλάζουν, τα παλιά διλήμματα επανέρχονται με σφοδρότητα, κάθε καταπιεσμένος/η, φτωχός/η, αδικημένος/η πρέπει να πάρει αποφάσεις. Τον καλούμε στις 3-4/11 το απόγευμα, στο θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδου 2 – Ψυρρή) να έρθει, να ακούσει, να μιλήσει και τελικά να αποφασίσει.

Κανουμε το δεύτερο βήμα μπροστά. Ούτε βήμα πίσω.

Τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom