Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Στην Αθήνα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Γιατί ο εισαγγελέας ζήτησε η ακροαματική διαδικασία να γίνει εκτός Ρόδου

Στην Αθήνα θα γίνει η δίκη για την πολύκροτη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η δίκη έπρεπε να γίνει στα Δωδεκάνησα, στην περιφέρεια των οποίων έλαβαν χώρα τα τραγικά γεγονότα.Όμως, κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε επίσημο έγγραφο του ζητά η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει στην Αθήνα, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, ενώ σημειώνει ότι τυχόν διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας στην Ρόδο θα διασαλεύσει την καθημερινότητα της ζωής στο νησί.

Η δίκη των δυο κατηγορουμένων, θα έπρεπε κανονικά να γίνει στα δικαστήρια Δωδεκανήσου, στη Ρόδο δηλαδή, καθώς εκεί διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρη η Ελλαδα . Όμως, ο Eισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε για λόγους ασφαλείας η δίκη να γίνει εκτός Ρόδου, προτείνοντας μάλιστα να διεξαχθεί στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στο αίτημα του αναφέρει πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Εν ολίγοις, στο έγγραφο του δικαστικού λειτουργού ουσιαστικά μεταφέρεται ότι υπάρχει τέτοια οργή στην τοπική κοινωνία για τον ομαδικό βιασμό και τον φρικτό θάνατο του κοριτσιού, που είναι βέβαιον πως οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με λιντσάρισμα.

Το αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου έγινε δεκτό. Η δίκη θα προσδιοριστεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, στα δικαστήρια της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ΑΝΤ1 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom