Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Ερχονται βροχές, χιόνια και κρύο


Ο καιρός... επιτέλους αλλάζει με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές μέσα στην εβδομάδα. Πού περιμένουμε την απότομη αλλαγή που... άργησε κάποιες εβδομάδες και τι ακριβώς έρχεται.

Οι καιρικές συνθήκες μέχρι το τέλος της εβδομάδας από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα που μιλά στο newsit.gr. Ακούστε την αναλυτική πρόγνωση και διαβάστε πού θα χρειαστείτε... μπουφάν, ομπρέλες και σκουφιά.

Πότε επιτέλους θα… αλλάξει ο καιρός; Πότε θα… νιώσουμε το φθινόπωρο στην καθημερινότητα και όχι… μόνο στο ημερολόγιο; Αυτό είναι το ερώτημα που έχουν πολλοί αυτές τις μέρες, με τις καιρικές συνθήκες να θυμίζουν άνοιξη προς… καλοκαίρι κι ενώ μας χωρίζουν μόλις λίγες ημέρες από τον Νοέμβριο!
Το newsit.gr μίλησε με τον μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα, ο οποίος αναφέρει πως σταδιακή αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από την Τρίτη (29.10.2019) το βράδυ και την Τετάρτη (30.10.2019) και από τη Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Κυρίως την Τετάρτη θα αρχίσουν εντονότερα φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν από το απόγευμα και στην Μακεδονία με τοπικές βροχές ενώ τις βραδινές ώρες της Τετάρτης με ξημερώματα Πέμπτης (31.10.2019) θα έχουμε και κάποια χιόνια στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία θα μειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες

Ο κ. Σιούτας, συνεχίζει λέγοντας: “Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό την Τρίτη, αλλά από το μεσημέρι της Τετάρτης περιμένουμε συννεφιά και τοπικές βροχές, φαινόμενα που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη η οποία θα είναι μια βροχερή ημέρα. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας η οποία στην Βόρεια Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Κεντρικά και Νότια θα φτάσει μέγιστη 21 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε καλό καιρό την Τρίτη, την Τετάρτη επίσης καλές καιρικές συνθήκες με μερικές ομίχλες λόγω αυξημένης υγρασίας τις πρωινές ώρες, ενώ υπάρχει μια πιθανότητα για βροχοπτώσεις τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης κυρίως στα βόρεια του νομού. Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετές βροχές και στην Αττική, θα είναι μια βροχερή ημέρα σχεδόν σε όλη την χώρα, πιθανόν να σημειωθούν και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου”.
Ο ίδιος, καταλήγει λέγοντας πως “τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, οι άνεμοι θα γίνουν βοριάδες, θα φτάσουν τα 7 μποφόρ την Πέμπτη και την Παρασκευή και έτσι η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα ενώ βελτίωση φαίνεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”.

Ακούστε όσα είπε ο Μιχάλης Σιούτας στο newsit.gr



Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη, 29.10.2019, σε ολόκληρη τη χώρα

Καλός γενικά καιρός, με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, αναμένεται την Τρίτη, 29.10.2019. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει στη Μακεδονία έως το πρωί και κυρίως από το απόγευμα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει έως το πρωί, αλλά και από το απόγευμα. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη καιη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από έναν έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 22, στην Ήπειρο από 4 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 22 (με εξαίρεση τη Ρόδο όπου τοπικά θα φτάσει τους 24) και στην Κρήτη από 11 έως 25.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη, 30.10.2019, σε ολόκληρη τη χώρα

Αρχικά στα νοτιοδυτικά, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα δυτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και την Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί 4με 5 μποφόρ.
Σταδιακά από το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι από το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.καιρός

Ο καιρός την Πέμπτη, 31.10.2019, σε ολόκληρη τη χώρα

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή, 01.11.2019, σε ολόκληρη τη χώρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα νοτιοανατολικά σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός το Σάββατο, 02.11.2019, σε ολόκληρη τη χώρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως στα νότια που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.καιρός

Ο καιρός την Κυριακή, 03.11.2019, σε ολόκληρη τη χώρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ρεπορτάζ: Στέργιος ΣαμαρτζήςΦωτογραφίες αρχείου: Intime.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom