Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Με το καλημέρα διασώση 116 μεταναστών σε Αλεξανδρούπολη, Φαρμακονήσι και Σάμο


Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 116 αλλοδαπών προέβη το Λιμενικό τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι μετανάστες βρίσκονταν σε βάρκες ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, της Σάμου και του Φαρμακονησίου.

Πιο αναλυτικά, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δύο ν.μ. νοτιοδυτικά λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με 27 επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, εντοπίστηκε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με 42 επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προβλήτα ν. Φαρμακονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Τέλος, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και διέσωσε 47 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου ''ΠΡΑΣΟ'' ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom