Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Μελίσσια: Άνθρωποι και μισάνθρωποι (βίντεο)


Από τη μια η «προστασία, φροντίδα και υπεράσπιση των παιδιών, ΟΛΩΝ των παιδιών» κι από την άλλη τα ξερονήσια για πρόσφυγες που θα τους πετάνε σάντουιτς από τα ελικόπτερα.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα jodi.graphics καταγράφεται η αντίφαση που βλέπουμε στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας αλλά και στις περισσότερες γωνιές της χώρας. Ευτυχώς, φαίνεται πως η πλειοψηφία του λαού δεν συμπλέει με τον ρατσισμό και τη μισανθρωπία.

Τι έγινε στα Μελίσσια: Σε συνάντηση δημοτών εκφράστηκαν απόψεις όπως αυτή που μπορείτε να δείτε στο βίντεο. Προτάσεις σαν αυτές του Βελόπουλου με ακόμα πιο αποτρόπαιες προσθήκες: Ξερονήσια για τους πρόσφυγες και ελικόπτερα super puma να τους πετάνε σάντουιτς!

Σε αυτά και η γνωστή ρατσιστική ατάκα “όποιος θέλει πρόσφυγες να τους πάρει στο σπίτι του”.Ευτυχώς, όπως θα δείτε και στο βίντεο υπάρχει αντίδραση, η οποία εκφράστηκε και σε κείμενο Συλλόγων Γονέων της ευρύτερης περιοχής που παραθέτουμε.


«Θεωρούμε την προστασία, φροντίδα και υπεράσπιση των παιδιών, ΟΛΩΝ των παιδιών, ύψιστο καθήκον»

«Τον τελευταίο μήνα στην πόλη μας κάτι δεν πάει καλά… Ακούμε κραυγές ανησυχίας αλλά κι εκκωφαντικές σιωπές, βλέπουμε “αγανακτισμένες” συγκεντρώσεις, προσχηματικές απαιτήσεις, κλειστά νοσοκομεία που ξαναγίνονται αναγκαία, επίσημες επιστολές να αναφέρονται στην ποιότητα ζωής μας που θα υποβαθμιστεί από την ύπαρξη “διαφορετικών” ανθρώπων, εφήβων, παιδιών…

Πόσα δάχτυλα χρειαζόμαστε για να κρυφτούμε; Την ποιότητα ζωής δεν την καθορίζει η συνύπαρξη, ούτε οι δομές. Την καθορίζουν η παιδεία, ο πολιτισμός, η ανθρωπιά…

Εμείς, ως γονείς νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το αυτονόητο. Ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούμε την προστασία, φροντίδα και υπεράσπιση των παιδιών, ΟΛΩΝ των παιδιών, ύψιστο καθήκον. Θέλουμε συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρέπειας για ΟΛΑ τα παιδιά. Προσμένουμε, κι όταν μπορούμε συνεισφέρουμε κι εμείς, ανοιχτή πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο χαμόγελο, στην παιδικότητα για ΟΛΑ τα παιδιά».

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Κρυσταλλείου Δημοτικού Πεντέλης

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Μελισσίων

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Νέας Πεντέλης

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης

Η Συλλογικότητα Γονέων και & Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης»

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom