Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Καίρια χτυπήματα της ΕΛ.ΑΣ στις πιάτσες ναρκωτικών της Αθήνας

ΤΑ… ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αλλοδαποί έκρυβαν τα ναρκωτικά πιθανότατα ακόμη και κάτω από τις κουβέρτες αστέγων στην οδό Ερμού αλλά και σε σταθμευμένα οχήματα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της χώρας

Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Αγιος Παντελεήμων, πλατεία Αμερικής και ΑΣΟΕΕ. «Αλισβερίσι» θανάτου σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο σε κεντρικά σημεία της Αττικής. Σπίτια-καβάτζες και στέκια τοξικομανών.

Μέσα σε δύο μήνες πάνω από 31 προφυλακίσεις διακινητών ναρκωτικών ουσιών, ανάμεσά τους και ανήλικοι, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα ως… πρόσφυγες και μετανάστες! Αλλοδαποί έκρυβαν τα ναρκωτικά πιθανότατα ακόμη και κάτω από τις κουβέρτες αστέγων στην οδό Ερμού αλλά και σε σταθμευμένα οχήματα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της χώρας.

Το σχέδιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με την Αμεση Δράση και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., για άμεσο φρένο στην ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών στους δρόμους της Αθήνας αποδίδει σιγά σιγά καρπούς το τελευταίο διάστημα και δείχνει να πατάει πάνω στο δόγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για άμεση πάταξη της καθημερινής μικροεγκληματικότητας και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής παρουσιάζει σήμερα δύο πρόσφατες επιχειρήσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών στους πιο τουριστικούς δρόμους της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, αλλά και στον Αγιο Παντελεήμονα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Νο1

Στις 18 Οκτωβρίου η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών μαζί με συναδέλφους τους από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκαναν μεγάλη επιχείρηση και πέρασαν χειροπέδες σε 11 αλλοδαπούς (σ.σ.: ανάμεσα στους οποίους και ένας ανήλικος), οι οποίοι πουλούσαν ναρκωτικά στην πλατεία Αμερικής.

Από τις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 15 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους 49 γραμμαρίων, 400 χάπια άγνωστης χημικής σύστασης και ένα μαχαίρι.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ακόμη 14 άτομα, ανάμεσα στους οποίους πέντε ανήλικοι (σ.σ.: ο ένας από αυτούς είναι 14 ετών) από το Αφγανιστάν και το Ιράκ που φαίνεται πως είχαν ενήλικους… καθοδηγητές!

Ο ένας από τους ανηλίκους, μάλιστα, ηλικίας 15 ετών δήλωσε πως διέμενε σε δομή φιλοξενίας, η οποία δεν εντοπίστηκε ποτέ. Η έρευνα των αστυνομικών ξεκίνησε έγγραφες καταγγελίες-διαμαρτυρίες για «επεισόδια μεταξύ συμμοριών» και για «καθημερινή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με πηγές του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν αίτημα για καταγραφή της παράνομης δραστηριότητας, το οποίο εγκρίθηκε με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Μέσα σε έναν μήνα με σταθερές, φορητές και υπερυψωμένες κάμερες (drones) κατέγραψαν 145 βίντεο και τράβηξαν πάνω από 160 φωτογραφίες που καταδεικνύουν την εγκληματική δραστηριότητα της μεγάλης συμμορίας που δρούσε ανεξέλεγκτα στην πλατεία Αμερικής.

Η διακίνηση στο Μοναστηράκι και Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ (!)

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αστυνομικοί του Tμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως λαμβάνουν πληροφορίες πως το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 10 άτομα ασιατικής καταγωγής διακινούν ναρκωτικά (με διαρκή και δομημένη δράση) στην πλατεία Μοναστηρακίου και στις περιοχές πέριξ αυτής. Σύμφωνα με τα όσα έφτασαν στα αφτιά των έμπειρων αστυνομικών, τα εν λόγω άτομα για να αποφύγουν το σενάριο της σύλληψής τους απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες σε διάφορα σημεία της πλατείας, σε δρόμους γύρω από αυτήν, κάτω από σταθμευμένα οχήματα, φρεάτια, ακόμη και σε αστέγους!

Οπως αναφέρουν πηγές της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, οι δράστες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των πωλήσεων των ναρκωτικών διέθεταν τσιλιαδόρο που ειδοποιούσε σε περίπτωση που εμφανίζονταν αστυνομικοί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εγκληματική οργάνωση των οκτώ συλληφθέντων είχε ακόμη και τον δικό της… ταμία, ο οποίος συγκέντρωνε όλα τα χρήματα που προέκυπταν από τις αγοραπωλησίες των ουσιών. Φυσικά, οι «ρόλοι» των μελών της συμμορίας εναλλάσσονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών σύστησαν ειδική ομάδα για να κάνουν τις απαραίτητες παρακολουθήσεις και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασιν πως οι δράστες διακινούσαν ναρκωτικά έξω από το μετρό στο Μοναστηράκι, αλλά και από καταστήματα με δομημένο τρόπο.

Οι έμποροι ναρκωτικών στις αρχές Οκτωβρίου είχαν επιτεθεί ακόμη και σε… τουρίστες οι οποίοι φωτογράφιζαν την πλατεία στην οδό Ερμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες είδε ένα ζευγάρι τουριστών να βγάζει φωτογραφίες και τους επιτέθηκε, καθώς νόμιζε πως τραβάει τους ίδιους και κατέγραφε τη διακίνηση ναρκωτικών στην οποία οι δράστες επιδίδονταν σχεδόν όλη την ημέρα. Τότε επικράτησε ένταση στην περιοχή με τα άλλα μέλη της οργάνωσης να πλησιάζουν απειλητικά τους τουρίστες και να τους ζητούν και τα… ρέστα! Ενας από αυτούς, μάλιστα, τους ζήτησε να… ελέγξει τις φωτογραφίες που τράβηξαν, ενώ ο άλλος έδωσε εντολή να γυρίσουν όλοι στις αρχικές τους θέσεις!

Ακόμη ένα στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι πως ορισμένοι από τους «πωλητές» συνήθιζαν να… δοκιμάζουν ναρκωτικά πάνω στην πλατεία και να τα… πλασάρουν στους διερχόμενους πολίτες σε περίπτωση που ήθελαν να αγοράσουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, οι διακινητές «έσπρωχναν» ναρκωτικά ακόμη και σε ανηλίκους, ενώ φέρονται να τα μετέφεραν από κάποιο κτίριο στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Μενάνδρου. Οι τρεις από τους οκτώ συλληφθέντες είχαν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για αντίστοιχες υποθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την ανάκρισή τους από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είχαν όλοι αρνητική στάση, δεν δήλωσαν διευθύνσεις κατοικίας και είπαν στους αστυνομικούς πως είναι… άνεργοι, γεγονότα τα οποία καταδεικνύουν τη δομή και την οργάνωσή τους!

Η αστυνομική εισβολή σε… σούπερ μάρκετ ναρκωτικών και το «ντου» κουκουλοφόρων με ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ

Το μεσημέρι της 11ης Οκτωβρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Αττικής μαζί με άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής της Εγκληματικότητας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας εισέβαλαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου. Κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές μέσα από την ΑΣΟΕΕ επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα κατά των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν την επιχείρηση. Από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο… σούπερ μάρκετ ναρκωτικών που λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 10 αλλοδαπούς με τις εκτιμήσεις τους να αναφέρουν πως τα κέρδη τους ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Οπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι αλλοδαποί χρησιμοποιούσαν, εκτός από το ακατοίκητο, ακόμη έξι διαμερίσματα και ένα κατάστημα ως «καβάτζες» για την αποθήκευση των ναρκωτικών αρκετά κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Βασικό χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο.

Η λειτουργία της οργάνωσης, όπως ανέφεραν τότε οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, θύμιζε… εμπορική επιχείρηση. Από τις έρευνες που έγιναν τόσο στο ακατοίκητο όσο και στα διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 1 κιλού και 388,5 γραμμαρίων, 607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 20 κιλών και 411,4 γραμμαρίων, 4 πλάκες και 20 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 1 κιλού και 433 γραμμαρίων, 6 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους 151,9 γραμμαρίων, 221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), βάρους 531 γραμμαρίων, 2.221,5 δισκία ecstasy, με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια.

Στα Εξάρχεια

Αντίστοιχες επιχειρήσεις έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες και στην πλατεία Εξαρχείων με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών να κάνουν… βόλτες στο γκέτο της πρωτεύουσας και να συλλαμβάνουν αλλοδαπούς διακινητές χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης. Η τελευταία έγινε στις 16 Οκτωβρίου σε μία ισόγεια αποθήκη όπου διακινητές είχαν κρύψει ποσότητες ναρκωτικών, ωστόσο τότε δεν συνελήφθη κάποιος από τους δράστες αλλά λίγες μέρες αργότερα περάστηκαν χειροπέδες σε έναν 46χρονο άντρα. Τα προβλήματα με τη διακίνηση ναρκωτικών, πάντως, στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν σε διάφορα σημεία, όπως λόγου χάρη στην οδό Χαλκοκονδύλη, με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα να τονίζουν πως οι επιχειρήσεις και οι συλλήψεις των εμπόρων θα συνεχιστούν.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελ. Τύπου της Κυριακής 27/10/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom