Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Αμαλιάδα: Παραδόθηκε με τον πατέρα του ο νεαρός που μαχαίρωσε συμμαθητή του - Τι υποστηρίζει για τα αίτια της επίθεσης

Τι λέει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Παραδόθηκε στις Αρχές της Αμαλιάδας συνοδεία του πατέρα του ο 16χρονος που επιτέθηκε  σήμερα το πρωί σε 15χρονο συμμαθητή του μέσα στο  1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.

Ο νεαρός σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υποστήριξε πως σε κάποιο πάρτι το περασμένο Σάββατο στον Ανεμόμυλο, είχε επεισόδιο με τον 15χρονο και φαίνεται πως το σημερινό αποτελεί συνέχεια αυτής της διαμάχης.

Το χρονικό της επίθεσης σε 15χρονο με μαχαίρι από συμμαθητή του στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Σοβαρό επεισόδιο με τραυματισμό μαθητή συνέβη το πρωί της Πέμπτης στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας,όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένας 15χρονος μαθητής τραυματίστηκε μετά από επίθεση που φέρεται να δέχθηκε από συμμαθητή του με αιχμηρό αντικείμενο.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8:50 το πρωί σε χώρο του σχολείου και πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ δύο μαθητών της Α’ τάξης. Ο ένας φέρεται να τραυμάτισε τον άλλο με αιχμηρό αντικείμενο χωρίς να επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για μαχαίρι, ίσως να είναι και στυλό με την αιχμηρή του πλευρά. Ο μαθητής φέρει τραύματα στην ωμοπλάτη και τον αγκώνα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν πως ο μαθητής φέρει τρία τραύματα από μαχαίρι. Έγιναν όλες οι εξετάσεις και δεν έχει κίνδυνο ζωής, ενώ τα τραύματά του αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Ο μαθητής διακομίστηκε αργότερα, συνοδεία δύο γιατρών  στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα με την κατάσταση του σταθεροποιημένη.

Ο άλλος μαθητής που ενεπλάκη στο επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες εξαφανίστηκε μετά το περιστατικό.

Σοκάρει το πανελλήνιο η είδηση του αιματηρού επεισοδίου στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας. Οι Αρχές αναζητούν τον δράστη της επίθεσης.

Τα αίτια της συμπλοκής ερευνώνται αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχαν προσωπικές διαφορές.

Μαθητές που ήταν μάρτυρες του επεισοδίου στη διάρκεια του διαλείμματος κάνουν λόγο για χρήση μαχαιριού, χωρίς όμως επαναλαμβάνουμε αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές.

Την υπόθεση ερευνούν οι Αστυνομικές αρχές και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Τι λέει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, μίλησε στο ilialive.gr για το περιστατικό με το επεισόδιο μεταξύ μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.

“Στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας σήμερα στο πρώτο διάλειμμά δύο μαθητές της Α’ τάξης διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους και ο ένας εκ των δύο κατάφερε δύο χτυπήματα, ένα στην ωμολάτη και ένα στον πήχη του αριστερού χεριού κοντά στον αγκώνα, κατά πάσα πιθανότητα με σουγιά. Η σχολική μονάδα ειδόποίησε ασιθενοφορό και ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχέια λόγω ηλικίας συνοδεία γιατρού διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών.Έχει αποφύγει τον κίνδυνο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ικαι η αιματολογικά η κατάσαση ειναι ικανοποιοητική” ανέφερε ο κ. Δημητρέλος.

“Είναι ένα λτυπγηρό φαινόμενο στη σχολική κοινότητα” σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως μας ανέφερε ζήτησε από το διευθυντή του σχολείου να ενημερώσει για το περιστατικό την Εισαγγελεία Αμαλιάδας, ενώ επισήμανε πως η Διεύθυνση προσανατολίζεται στη χρήση υποστηρικτικών δομών για τους μαθητές με ψυχολόγο και κοινωνιολόγο. Αναφερόμενος στα αιτία της διαμάχης ο κ. Δημητρέλλος, δήλωσε “… ακούγονται διάφορα για τα αίτια και δεν θέλω να σταθώ σε φήμες”…
https://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom