Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Τράπεζα …κόβει το νερό στους υπαλλήλους για να …«καλοπιάσει» τους μετόχους


Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ινδονησίας που σπάει ρεκόρ στην περικοπή κόστους βάζει όριο στην κατανάλωση νερού των υπαλλήλων για να …«καλοπιάσει» τους μετόχους.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, λίγες εβδομάδες αφού ανέλαβε αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Ινδονησίας, ο Αρμάντ Χαρτόνο διαπίστωσε ότι όταν σχολούσαν οι υπάλληλοι άφηναν μισογεμάτα ποτήρια με νερό στα γραφεία τους. Το επόμενο πρωί κιόλας ο Χαρτόνο ανακοίνωσε τον περιορισμό κατανάλωσης νερού στα κεντρικά της Bank Central Asia (BCA)!!!
Παράλληλα με τον περιορισμό στην κατανάλωση νερού επιβάλλεται ακόμα και ποσόστωση στη χρήση του διαδικτύου για όλο το προσωπικό της – ακόμη και οι ανώτεροι υπάλληλοι υπόκεινται στους περιορισμούς.
Επίσης οι αίθουσες συνεδριάσεων δεν είναι δωρεάν: Τα διάφορα τμήματα των υπαλλήλων πρέπει να πληρώσουν για να τις χρησιμοποιήσουν!
Οι συγκεκριμένες κινήσεις ενθουσίασαν τους επενδυτές!  Η τράπεζα με αξία που ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια με τις απαράδεκτες και αντεργατικές πρακτικές της, επιδιώκει να μειώσει ακόμα περισσότερο τα …κόστη και να αυξήσει τα κέρδη της!!!
Η μετοχή της σημειώνει αλλεπάλληλα κέρδη από το 2000 που εισήχθη στο χρηματιστήριο εκτός από μια χρονιά, το 2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Τώρα η BCA είναι η πιο υπερτιμημένη τράπεζα μεταξύ των άλλων τραπεζών του πλανήτη όμως οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να την εξαγοράσουν, καθώς θεωρείται μια σταθερή αξία.
Η περικοπή εξόδων σε βάρος των εργαζόμενων βρίσκεται λοιπόν στο επίκεντρο της στρατηγικής της BCA την οποία όπως λένε οι αναλυτές την προτιμούν οι πιο πλούσιοι Ινδονήσιοι. Ο λόγοι γίνονται εύκολα αντιληπτοί…
Όμορφα πράγματα, καπιταλιστικά πλασμένα…
https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom