Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ποια άλλη λέξη θα θυμηθείτε για να μην πείτε «φασισμός»;


Στον «εθελοντισμό» εστίασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο (απερίγραπτο) μήνυμα της για την 28η Οκτωβρίου...Ακολουθεί μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου για #28october από την #parelasi και την τοποθεσία @SyntagmaSquare.

Η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου είναι υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο για τις θέσεις που είχε εκφράσει περί… συλλογικής ψυχικής νόσου και αντίστασης στη δικτατορία (διαβάστε εδώ κι εδώ). 
Σύμφωνα με το βιογραφικό της μεταξύ άλλων, το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ. Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτης της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Από το 2017 και μετά ήταν σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 
Περπατώντας στο δρόμο που χάραξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν βρήκε χώρο κι αυτή να αναφερθεί στον φασισμό και στο ναζισμό. Παρ’ όλα αυτά έθεσε στη συζήτηση μια άλλη πλευρά: Τον «εθελοντισμό» τότε και τώρα, καταλήγοντας σε μια φράση που αποδίδεται στον Αϊνστάιν. 
Τι σχόλιο να κάνουμε; «αριστεία» δεν αντέχεται… Μια  ερώτηση μόνο: Ποια άλλη λέξη θα θυμηθείτε για να μην πείτε «φασισμός»;
«Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παππούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους. Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη. “Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’ αυτόν”. Ζήτω η Ελλάς!»


https://www.imerodromos.gr/

Σημ. Ζείδωρον: Κι επειδή η ανάρτηση της κυρίας υφυπουργού μπορεί να κατέβει όταν καταλάβει τι μπαρούφα για να μην πούμε τι βρισιά έγραψε,εκτός κι αν είναι στη γενικότερη γραμμή αλλαγής της ιστορίας μας,κρατάμε τη φωτογραφία από την ανάρτησή της για να την θυμόμαστε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom