Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Εργατικό ατύχημα στο Μοσχάτο με θύματα δύο εργαζόμενες της καθαριότητας


Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έχει έρθει να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των εργατικών ατυχημάτων στα χρόνια των μνημονίων, και αυτή τη φορά τα θύματα ήταν δύο εργαζόμενες της καθαριότητας.

Το πρωί της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου, και ώρα 6:15 σημειώθηκε τροχαίο την ώρα που δύο εργαζόμενες από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στο Μοσχάτο, παρασύρθηκαν από όχημα την στιγμή που αυτές περνούσαν την οδό Πειραιώς.

Οι εργαζόμενες αμέσως διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου στη συνέχεια η μία από τις δύο μπήκε στο χειρουργείο με διπλό κάταγμα στο πόδι, ενώ η άλλη συνάδελφος διαπιστώθηκε με σπασμένο πλευρό και χτύπημα στο κεφάλι.

Τα εργατικά «ατυχήματα δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία, αλλά ούτε και μεμονωμένα. Είναι το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της εργασίας, που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια και όλες οι κυβερνήσεις που τα υπηρέτησαν, που εξαναγκάζουν εργαζόμενες της καθαριότητας να δουλεύουν σε αρκετά επικίνδυνες συνθήκες χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για πενιχρούς μισθούς.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του Μάη του 2019 έως σήμερα, άλλοι 19 συνάδελφοι μας δολοφονήθηκαν εν ώρα εργασίας και συνολικά 55 έχουν τραυματιστεί.

Η βαρβαρότητα αυτή αντιμετωπίζεται μόνο με τους αγώνες και την αυτοοργάνωσή μας σε επιτροπές και σωματεία στους χώρους δουλειάς, για να μπορέσουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις και αφεντικά. Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη κι αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom