Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ισόβια για τον φονιά του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου στο Ψυχικό


Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το δικαστήριο.Προσχεδιασμένη η δολοφονία του φαρμακοποιού δήλωσε η εισαγγελέας. Το πείσμα να μην επιστρέψει τα χρήματα που δανείστηκε κίνητρο της δολοφονίας.
Με έπνιγε το δίκιο υποστήριξε ο δολοφόνος του Βασίλη Φλώρου.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 57χρονο δράστη της δολοφονίας του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου. Η δολοφονία του Βασίλη Φλώρου έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε συγκλονίσει τη χώρα, ενώ το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.
Στην πρόταση της, η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, με τον οποίο ήταν στο παρελθόν φίλοι, ώστε να μην του επιστρέψει χρήματα που του είχε δανείσει το θύμα.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτούς τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί σοβαρού ψυχικού προβλήματος του κατηγορούμενου, ενώ εξέφρασε την άποψη πως «από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις».
Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο κατηγορούμενος δεν είχε την πρόθεση να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και τότε αποφάσισε να σκοτώσει τον κάποτε στενό του φίλο, καθώς είδε πως θα κατάφερνε τίποτα με τα δικαστήρια.

Η εισαγγελέας τόνισε πως ο δράστης «επί μία εβδομάδα παρακολουθούσε το πρόγραμμα του θύματος. Είχε οργανώσει με απόλυτη ψυχραιμία τη δολοφονία. Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμόνευε το θύμα και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι…με πλήρη επίγνωση της πράξης του».

Ο κατηγορούμενος, που έχει ομολογήσει την πράξη του, στην απολογία του υποστήριξε πως ένιωθε να τον πνίγει το άδικο από τις δικαστικές ενέργειες του θύματος για την διεκδίκηση του χρέους.
«Με έπνιγε το άδικο. Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές…Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom