Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση νύχτα με τα ΜΑΤ και απειλές κατά των εργαζομένων διέλυσε την Προνοιακή Μονάδα Γλυφάδας! (φωτο & βίντεο)

Μεταφέρονταν με ΜΑΤ οι 22 ηλικιωμένοι έως αργά τη νύχτα

Παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Τρίτη 29/10 στην Προνοιακή Μονάδα Γλυφάδας, με τους εργαζόμενους να αντιστέκονται στην μεταφορά
των ηλικιωμένων ΑμεΑ ενόψει της διάλυσης της μετά από απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 22 άτομα μεταφέρθηκαν τελικά με ασθενοφόρα και με τη συνοδεία των ΜΑΤ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Η αστυνομία εισήλθε εντός της Προνοιακής Μονάδας βγάζοντας έξω τους εργαζόμενους, με μια διμοιρία των ΜΑΤ παρατεταγμένη στην είσοδο του κτιρίου. 

Εν μέσω διαμαρτυριών των εργαζομένων και με τον πρόεδρο του σωματείου στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου να απειλεί να πέσει,  υποχρέωσαν τους εργαζόμενους με την απειλή της σύλληψης να ετοιμάσουν 22 περιθαλπόμενους για μεταφορά στις Μονάδες του Αιγάλεω και των Μελισσίων, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
Δημιουργήθηκαν επεισόδια, εργαζόμενοι λιποθύμησαν, ενώ έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες προς τους άνδρες της αστυνομίας που μετέφεραν τους ηλικιωμένους.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ του newsit.gr με φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ΠΟΕΔΗΝ:
"Η Υφυπουργός Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου νύκτα με ΜΑΤ διέλυσε την Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας. Ο κ. Βρούτσης συμφωνεί με αυτές τις πράξεις της Υφυπουργού; Η Υφυπουργός Εργασίας κα. Μιχαηλίδου σε αγαστή συνεργασία με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των Προνοιακών Μονάδων Αττικής -που διορίσθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση που επί των ημερών τους απαξίωσαν τις Προνοιακές Μονάδες Αττικής- ξεκίνησαν εν μέσω ΜΑΤ τη διάλυση της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας. Η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος της Μονάδας και εκπρόσωποι του Υπουργείου εν μέσω της αστυνομίας υποχρέωσαν εργαζόμενους με την απειλή της σύλληψης να ετοιμάσουν 22 περιθαλπόμενους για μεταφορά στις Μονάδες του Αιγάλεω και των Μελισσίων".

ΠΟΕΔΗΝ: "Απαράδεκτες εικόνες"

Ακόμα και τα μεσάνυχτα, κουβαλούσαν αντικείμενα και υλικά από τη Μονάδα της Γλυφάδας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: "Οι περιθαλπόμενοι όλοι ΑΜΕΑ αν και αρνούνταν και έκλαιγαν, υποχρεώθηκαν από Διοίκηση και Αστυνομία να μεταφερθούν. Με καρότσια και φορεία έγινε η μεταφορά τους. Ακόμη και τα μεσάνυχτα κουβαλούσαν αντικείμενα και υλικά από τη Μονάδα. Απαράδεκτες εικόνες".

ΠΟΕΔΗΝ: "Δικαιολογίες για την παράδοση του κτιρίου στον ιδιοκτήτη"

Μέχρι αργά το βράδυ μεταφέρθηκαν 22 ηλικιωμένοι ΑμεΑ. Στη Μονάδα της Γλυφάδας παραμένουν 24 που ετοιμάζονται για μεταφορά στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας, η οποία φιλοξενεί παιδιά ΑΜΕΑ. "Ηλικιωμένοι ΑμεΑ θα φιλοξενούνται ΜΑΖΙ με παιδιά ΑμεΑ. Παγκόσμια πρωτοτυπία!!!", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:
"Η Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας διαλύεται και χάνονται έτσι 54 κλίνες περίθαλψης υπερπολύτιμες από την Πρόνοια. Η λίστα αναμονής είναι ένας χρόνος. Φτηνές είναι οι δικαιολογίες για δήθεν ρήτρα 2 εκατ. ευρώ που θα εκπέσει ενάντια στο Δημόσιο. Η ρήτρα τέθηκε στα συμβόλαια μεταξύ των δύο ιδιοκτητών παλαιού και νέου και δεν αφορά το Δημόσιο. Η πρωτόδικη Απόφαση που εκδόθηκε ορίζει ότι πρέπει να παραδοθεί το κτήριο στον ιδιοκτήτη, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν είναι άμεσα εκτελεστή. Ασκήθηκε έφεση από την Προνοιακή Μονάδα εκδικάσθηκε και δεν εκδόθηκε ακόμη Απόφαση. Από πού λοιπόν προκύπτει ότι πρέπει άμεσα να παραδοθεί το κτήριο για να μη πληρώσει τη ρήτρα το Δημόσιο;"
Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας της Μονάδας με μεταστέγασή της στο Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα κτήριο 8.000 τμ ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εργασίας και καλεί τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση να πάρει θέση, "εάν συμφωνεί με τις πρακτικές της Υφυπουργού Εργασίας να μεταφέρει ηλικιωμένα ΑμεΑ εν μέσω ΜΑΤ νύκτα και να διαλύσει με το έτσι θέλω μία υπεραπαραίτητη Προνοιακή Μονάδα".
https://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom