Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ενοπλη συμπλοκή «δείχνει» τους δράστες της δολοφονίας στο Χαϊδάρι


Στην ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων Αλβανών, τον Ιούλιο του 2017 στην οδό Μαυρομματαίων, ενδέχεται να κρύβεται το μυστικό της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Μ., στις 10.55 π.μ. της Τρίτης, στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», το περιστατικό είχε γίνει έξω ακριβώς από καφετέρια που ο άτυχος επιχειρηματίας φέρεται να είχε στην ιδιοκτησία του. Στις 3 τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου δέκα άτομα, όλοι υπήκοοι Αλβανίας που ανήκαν σε δύο αντίπαλες συμμορίες, είχαν έλθει σε συμπλοκή και είχαν ανταλλάξει πυροβολισμούς.

Υστερα από επέμβαση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν συλληφθεί τρεις από αυτούς. Οι δύο ηλικίας 42 και 29 ετών είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Ο πρώτος ανήκε σε συμμορία μπράβων με έδρα την Ηλιούπολη και είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιασμών, ενώ ο δεύτερος έχει εμπλακεί στην απαγωγή ενός ομοεθνούς του αλλά και σε υπόθεση μαστροπείας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τα μέλη της μιας ομάδας διατηρούσαν διαύλους επικοινωνίας με τον πρόσφατα δολοφονημένο επιχειρηματία και δρούσαν υποστηρικτικά για λογαριασμό του.

Αντίθετα, τα μέλη της άλλης συμμορίας φέρονται να είχαν πάει στο σημείο προκειμένου να ζητήσουν ή να εισπράξουν κάποιο χρηματικό ποσό. Στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες εξάλλου είχαν βρεθεί 13.000 ευρώ σε μετρητά. Τη στιγμή της συμπλοκής πάντως, ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας δεν βρισκόταν στο σημείο.

Μετά τον φόνο του 49χρονου στο Χαϊδάρι οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών μελετούν εκ νέου τον φάκελο εκείνης της υπόθεσης (την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών) αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών.

Με εκείνη την υπόθεση εξάλλου και όχι με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία της εταιρείας διανομής καφέ που διατηρούσε στη λεωφόρο Αθηνών (2016) θεωρούν στην ΕΛ.ΑΣ. πιθανότερο να συνδέεται η προχθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία του 49χρονου. Στις αρχές της δεκαετίας άλλωστε και ο 49χρονος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας και μάλιστα είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βαριές κατηγορίες.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί έπειτα από καταγγελία δύο αλλοδαπών γυναικών στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, και στη δίκη σε δεύτερο βαθμό τού είχε επιβληθεί εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 7 ετών. Ερευνα, στο μεταξύ, για την εμπλοκή αστυνομικών στο περιστατικό διεξάγει και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες στην «Κ» ότι έχουν ήδη γίνει ανακριτικές ενέργειες και τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι δύο αστυνομικοί αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην υπηρεσία. Ενώπιον των συναδέλφων τους από το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών αρνήθηκαν ότι απασχολούνταν παράνομα ως φρουροί του επιχειρηματία και υποστήριξαν ότι ενώ πήγαιναν για καφέ βρέθηκαν τυχαία στο σημείο της δολοφονίας.

Είπαν ακόμα ότι πυροβόλησαν 4 φορές στον αέρα για να τρέψουν τους δράστες σε φυγή, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν καταδίωξαν τους δολοφόνους απάντησαν ότι σταμάτησαν προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον αιμόφυρτο επιχειρηματία. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο του φόνου, επιβεβαιώθηκε ότι οι 4 προέρχονται από πιστόλι του αστυνομικού και 18 από το καλάσνικοφ των δραστών που πάντως δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom