Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μια παράδοξη ιστορία σε κηδεία στην Περαία


του Ακτιβιστή

Είναι γνωστές οι καταγγελίες της παράταξης Μαυρομάτη για το μαύρο χρήμα που διακινούνταν στα κοιμητήρια του Δήμου επί προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. Μάλιστα για την κατάσταση αυτή είχε κατατεθεί καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά του νυν δήμαρχου προς τον ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία. Κι αυτό γιατί υποχρεώνονταν οι κάτοικοι που "έχαναν" συγγενικό ή προσφιλές τους πρόσωπο, εκτός από τα χρήματα για το μνήμα να καταβάλλουν σε ιδιώτη 150 ευρώ για την διάνοιξη του τάφου.

Προφανώς δέσμιοι των δικών τους καταγγελιών και φοβούμενοι την
συνέχιση μιας παράνομης συναλλαγής που θα έφερνε στην θέση του κατηγορούμενο πλέον τη δική τους διοίκηση, δόθηκε εντολή απομάκρυνσης του ιδιώτη που ως πρόσφατα αναλάμβανε την διάνοιξη των τάφων.

Προχθές όμως όταν η σορός συμπολίτης μας που πέθανε μεταφέρθηκε για ταφή στα κοιμητήρια διαπιστώθηκε πως δεν είχε γίνει η διάνοιξη του λάκκου με αποτέλεσμα ο παπάς να μην μπορέσει να πραγματοποιήσει τη τελετή της ταφής και ο νεκρός στο φέρετρο να αφεθεί πάνω σε παρακείμενο τάφο αναμένοντας τις ενέργειες του Δήμου.
Η εντολή προς την τεχνική υπηρεσία να προχωρήσει στην διάνοιξη φυσικά βρήκε άρνηση, δεδομένο ότι δεν είναι στα καθήκοντά της η συγκεκριμένη εργασία. Έτσι μετά από ώρα βρήκαν (άγνωστο πως και με ποια σχέση εργασίας) έναν που ανέλαβε (ή υποχρεώθηκε ;) να ανοίξει τον λάκκο.

Δυστυχώς όμως (λόγω κούρασης ή ίσως λόγω ψυχολογικής φόρτισης) ο συγκεκριμένος νέος εργαζόμενος δεν άντεξε και στο τέλος σωριάστηκε λιπόθυμος στο μνήμα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παρισταμένους και τελικά τελέστηκε η ταφή.

Το ερώτημα όμως παραμένει .... Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό κοιμητηρίων του δήμου (8) και την έλλειψη αρμόδιων εργατών επιφορτισμένων για την συγκεκριμένη εργασία;
http://www.activistis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom