Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μακελειό σε νοσοκομείο της Υεμένης, 40 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας


Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την Κυριακή σε νοσοκομείο της Υεμένης στην επαρχία Μααρίμπ, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση από μέλη του σιιτικού μουσουλμανικού κινήματος Χούτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμα 50 άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Κάιντα.

Δύο ακόμα επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε επίσης η αλ-Κάιντα, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμα 5 Χούτι αντάρτες, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Αυτόπτες μάρτυρες στην επαρχία Μααρίμπ, βορειοανατολικά της Σαναά, πρωτεύουσα της χώρας, δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι οδήγησαν το αυτοκίνητο στο νοσοκομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί αντάρτες Χούτι. Η Ανσάρ αλ-Σαρία, παρακλάδι της αλ-Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η εφημερίδα Mareb Press, επιβεβαίωσε σε άρθρο της την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Ουδέν σχόλιο έγινε από την πλευρά των Χούτι σχετικά με την επίθεση.

Αλλες δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα κοντά στη Σαναά, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Υεμένης. Εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ κατά κινούμενου οχήματος νότια της πρωτεύουσας σκοτώνοντας 5 αντάρτες Χούτι, σύμφωνα με άρθρο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Al Masdar.

Δύο ακόμη αντάρτες τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε περιοχή βόρεια της Σαναά. Η αλ-Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom