Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε η συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ που σκορπούσαν τον τρόμο σ' όλη τη χώρα


Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία μεγάλη εγκληματική οργάνωση που έκανε ένοπλες ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και σπίτια σε πολλές περιοχές της χώρας, με αγαπημένο... “αξεσουάρ” το καλάσνικοφ!


Η αστυνομία συνέλαβε τρία από τα μέλη της σπείρας, ενώ παράλληλα εξιχνιάστηκαν εννέα ληστείες, είκοσι πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής.

Συλλήψεις και αναζητήσεις


Στις 2-7-2014 στα Οινόφυτα, οι δράστες πυροβόλησαν επτά φορές με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών της ΟΠΚΕ, που τους καταδίωκαν μετά από ληστείες που είχαν διαπράξει στην περιοχή.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Στις 15 και 22-9-2014, συνελήφθησαν στην Αθήνα τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς ομοεθνείς τους, οι οποίοι ήταν επίσης μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν φτιάξει εγκληματική οργάνωση με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους και έκαναν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε χρυσοχοεία, καταστήματα, εταιρείες, σπίτια και αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών!


Σε μία μάλιστα περίπτωση τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν δίστασαν να πυροβολήσουν σε βάρος αστυνομικών που τους καταδίωκαν μετά από ληστείες που είχαν διαπράξει, ενώ έως τώρα έχει προκύψει ότι η σπείρα εμπλέκεται στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες: 

- Στις 8-7-2014, τέσσερα μέλη της σπείρας επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face, ενώ δύο από αυτούς κρατούσαν καλάσνικοφ! Τότε μπήκαν στην κεντρική πλατεία του Τύρναβου Λάρισας και έκαναν ληστεία σε δύο χρυσοχοεία, από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή μεγάλης αξίας.

- Στις 2-7-2014 μπήκαν σε εταιρεία στη περιοχή Θηβών και με την απειλή και πάλι καλάσνικοφ, αφαίρεσαν χρήματα και κάρτες ανανέωσης χρόνου. Στη συνέχεια μπήκαν σε εταιρεία ΣΚΡΑΠ στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ σε καταδίωξη που ακολούθησε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που τους εντόπισαν, πυροβόλησαν επτά φορές με καλάσνικοφ εναντίον τους.

- Στις 2-7-2014 μπήκαν σε εταιρεία στη περιοχή των Θηβών και απειλώντας εκ νέου με καλάσνικοφ πήραν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν.

Ληστείες σε... όλη τη χώρα


Από τον μήνα Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2014, έκαναν ένοπλες ληστείες σε σπίτια στη Ν. Σμύρνη, στο Π. Γερμενό, στο Χαλκούτσι και στη Θεσπρωτία, ενώ ακόμη έχουν διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας:

Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Χίου για ληστεία
- Δεκατέσσερις κλοπές σε σπίτια
- Πέντε κλοπές σε καταστήματα
- Τρείς κλοπές αυτοκινήτων
- Μία απόπειρα κλοπής σε σπίτι

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom