Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ενταση και φωτιές στη Μεσογείων - Χειμωνιάτικα αποφάσισαν να γκρεμίσουν τον καταυλισμό των Ρομά

Είναι τυχαίο ότι συμπίπτει με την άφιξη της Τρόικας;
Ψήφισαν και Αντιρατσιστικό τρομάρα τους!
Επί τόπου υπάρχει Εισαγγελέας και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας

Ένταση επικρατεί στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, λόγω διαμαρτυρίας Ρομά που μένουν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, έπειτα από απόφαση για την κατεδάφιση του καταυλισμού και απομάκρυνσή τους από την περιοχή.

Από νωρίς το πρωί κι ενώ δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα μηχανήματα για την κατεδάφιση,ούτε και αστυνομία,πλήθος Ρομά έχουν συγκεντρωθεί στη Λ. Μεσογείων, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και έχουν κλείσει μέρος του κατερχόμενου ρεύματος, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία.


Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποφασίστηκε από την ΑΔΑ η μετεγκατάστασή τους στα Μέγαρα,σε υψόμετρο 750 μέτρων στο όρος Πατέρα.

Οι Ρομά αντικρούουν τις αιτιολογίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου περί αυθαίρετου καταυλισμού και καταπατήσεων ιδιοκτησίας, επισημαίνοντας ότι είναι εγγεγραμμένοι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου και δικαιούνται, σύμφωνα και με την ελληνική νομοθεσία, να στεγαστούν στο Χαλάνδρι και όχι να πάνε σε μια απομακρυσμένη περιοχή που θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση τους σε σχολεία και υπηρεσίες υγείας.
Η κατεδάφιση των κατοικιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις της χώρας μας σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική μεταστέγαση του πληθυσμού σε άλλο χώρο και τα ασφαλιστικά μέτρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται σε ισχύ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος αντιτάχθηκε στο γκρέμισμα του καταυλισμού, αναφέροντας ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυταραχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο μέσα στον οικιστικό ιστό να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι Ρομά πρέπει να μεταφερθούν με έναν βιώσιμο τρόπο.

Ο κ. Ρούσσος κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί στοχοποίησή του, λόγω της άρνησής του να συναινέσει στον έλεγχο για τις μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Ο Δήμαρχος μίλησε και στον ΑΝΤ1,δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom