Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Κόσμος και κοσμάκης στα Σαράντα της Νέας Δημοκρατίας (φωτο) - Δείτε live την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Αυτή την ώρα η ομιλία,πατήστε εδώ 
Η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός...

Στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής μετακόμισε για το Σαββατοκύριακο η Νέα Δημοκρατία κι από χθες το βράδυ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι μίλησε στην εκδήλωση για την επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση κόμματος.

«Ένα κόμμα θα κριθεί ως προς τη θέση που έχει στην πολιτική ζωή της χώρας από τις θέσεις του, τις αρχές του, τη σύνθεσή του και τις πράξεις του. Με τα κριτήρια αυτά, τις αρχές μας τις πράξεις μας, και τη σύνθεση του κόμματος, η ΝΔ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός που ευρίσκεται μεταξύ του παραδοσιακού φιλελευθερισμού και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αυτή είναι η θέση την οποία επιβεβαιώνουν οι πράξεις της ΝΔ.».

Με τα λόγια αυτά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το Μάιο του 1979, από το ξενοδοχείο «Άθως Παλλάς» στην Καλλιθέα Χαλκιδικής,στον ίδιο χώρο δηλαδή όπου τον Απρίλιο του 1977, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε οργανώσει το προσυνέδριο του κόμματος και τον Μάιο του 1979 έγινε το πρώτο συνέδριο της ΝΔ,όπου παρουσίασε το ιδεολογικό πλαίσιο του κόμματός του και την διακήρυξη θέσεων και αρχών, προσδιορίζοντας την πορεία του έως και σήμερα.

Από τον ίδιο χώρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο έβδομος πρόεδρος της ΝΔ από το 1974, θα σημάνει σήμερα προσκλητήριο επανασυσπείρωσης του χώρου της κεντροδεξιάς.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός, έχοντας στο πλάι του και τον Κ. Καραμανλή το νεότερο θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο.
Τον πήρε ο ύπνος τον Κωστάκη από την αρχή της ομιλίας του αρχηγού

Για τα 40 του κόμματος θα ακολουθήσει και η κεντρική μάζωξη,που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της ίδρυσης της ΝΔ, με στόχο να αναστρέψει το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα και να σημάνει γενικό προσκλητήριο για συστράτευση όλων των αποστασιοποιημένων στελεχών και οπαδών επί τη βάση πολιτικών και συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ ενόψει των δύσκολων πολιτικών μαχών που έρχονται. .

Στη σημερινή εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, βουλευτές και ιστορικά στελέχη του κόμματος. Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν οι Πέτρος Μολυβιάτης, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Απών από τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο βουλευτής Πέλλας Δάνης Τζαμτζής καθώς τις τελευταίες ώρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πνευμονία.

Ωστόσο, ο βουλευτής Πέλλας δεν θα είναι ο μοναδικός που θα απουσιάζει από τα γενέθλια του κόμματος. Απουσία θα πάρουν τόσο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος(Ο Έλληνας επίτροπος δεν θα καταφέρει να ταξιδέψει μέχρι την Μακεδονία, καθώς υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις εν όψει των νέων του καθηκόντων),όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη, η Φωτεινή Πιπιλή και ο Κώστας Τζαβάρας.

Μην πάει το μυαλό σας σε «απουσίες με νόημα». Απλώς το πρωί της Κυριακής ξεκινά συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι τρεις βουλευτές πρέπει να είναι παρόντες. Ενημέρωσαν άλλωστε αρμοδίως ότι για πρακτικούς λόγους θα απουσιάζουν.

Φρούριο ο δρόμος για το ξενοδοχείο της Ν.Δ.
Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας στο δρόμο για Χαλκιδική και ειδικότερα στην περιοχή της Καλλιθέας όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αθως Παλάς», όπου άρχισαν ήδη οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας με την παρουσία και ομιλία του Πρωθυπουργού.

Περιπολικά υπάρχουν σε όλο σχεδόν το μήκος του δρόμου . Συγκεκριμένα στη στροφή της Σωζόπολης αλλά και των Μουδανιών. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε όλη τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική και Αθως Παλλάς, ψιλοβρέχει και οι οδηγοί είναι προσεκτικοί λόγω ολισθηρότητας στο δρόμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom