Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Βουλγάρικο ψωμί με καρκινογόνα σταχτίνη περνά τα σύνορα - Καταγγελίες του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η καρκινογόνα ουσία έχει ήδη εντοπιστεί μετά από ελέγχους στη Δράμα

Βουλγάρικο ψωμί το οποίο περιέχει σταχτίνη, καρκινογόνα ουσία η χρήση της οποίας έχει απαγορευτεί, περνά τα σύνορα και φτάνει στη χώρα σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη.

Πρόκειται για καταγγελία στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και καιρό
ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ μέσω άρθρου που είχε δημοσιεύσει και στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε πως “πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν, για επιτήδειους μεσάζοντες οι οποίοι πλουτίζουν «εισάγοντας» στη χώρα μας – δίχως παραστατικά – παράνομα προϊόντα: φάρμακα και είδη διατροφής, ακόμη και ψωμί (με μπόλικη «σταχτίνη» - καρκινογόνα ουσία) που πωλούν πόρτα – πόρτα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές κ.α. Τεχνίτες ή επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων ακόμη και γιατροί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, χωρίς φυσικά να αποδίδουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να βλάψουν ακόμη και την υγεία των καταναλωτών”.

Ο κ. Μωραϊτης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερα σοβαρή αυτή του καταγγελία μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα λέγοντας πως έχουν έρθει στα χέρια του σχετικές καταγγελίες και πως αναμένει από τους αρμόδιους φορείς να τις επαληθεύσουν ή να τις διαψεύσουν. “Είναι κάτι που το έχω καταγγείλει εδώ και καιρό. Το κατήγγειλα και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης που είχαμε μια σύσκεψη όλα τα Επιμελητήρια.

Υπάρχουν καταγγελίες σε μένα ότι τα ξημερώματα ξεφορτώνουν ψωμιά, πόρτα, πόρτα και νομίζω ότι πρέπει αυτές να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες” τονίζει ο κ. Μωραΐτης επισημαίνοντας πως αντίστοιχες καταγγελίες υπήρξαν και στη Δράμα, όπου έγιναν έλεγχοι και εντοπίστηκαν όντως ψωμιά τα οποία περιείχαν την απαγορευμένη και καρκινογόνα ουσία. Μάλιστα συμπληρώνει πως “μέχρι στιγμής κάτι τέτοιοι δεν έχει συμβεί για την περίπτωση της Ξάνθης”.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει πως η εν λόγω ουσία αν και έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντοπίζεται ακόμη σε αποθέματα στη γειτονική χώρα, τα οποία περνούν από τα σύνορα και φτάνουν στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ξάνθης τονίζει πως δεν υπάρχει αρτοποιός στην Ξάνθη ο οποίος να πουλά ψωμί από τη Βουλγαρία.
http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom