Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Είπα ξείπα μένει στην Α1 του Μπάσκετ ο Πανιώνιος! - Εντονες αντιδράσεις από την Καβάλα

7 ημέρες πριν,στις 22/9,η ίδια Επιτροπή δεν δέχτηκε να δώσει παράταση στον Πανιώνιο για να καταθέσει τον πλήρη φάκελό του και να πάρει το πολυπόθητο πιστοποιητικό συμμετοχής του στην Α1....
Τι μπορεί να μεσολάβησε σε μια βδομάδα κι ήρθαν πάλι τα... κάτω πάνω;

Η ΕΕΑ δέχτηκε να εξετάσει το φάκελο του Πανιωνίου και έδωσε την άδεια στην ομάδα της Νέας Σμύρνης να αγωνιστεί κανονικά στην Basketleague. 

Για πρωτοφανή παρανομία κάνει λόγο η Καβάλα που εκπροσωπήθηκε, μέσω των νομικών εκπροσώπων της, κ.κ. Μπαλτάκου και Καπερνάρου.

Με ψήφους 4-3 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να επανεξετάσει τον φάκελο του Πανιωνίου και μένει μόνο το τυπικό κομμάτι για να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 ο Πανιώνιος.

Όπως όλα δείχνουν με τον Πανιώνιο στη γραμμή της εκκίνησης θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1, καθώς οι "κυανέρυθροι" είναι κοντά στην απόκτηση του πολυπόθητου πιστοποιητικού συμμετοχής για το πρωτάθλημα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά αποφάσισε να επανεξετάσει τον φάκελο των Νεοσμυρνιωτών και πλέον απομένει το τυπικό σκέλος για να βρίσκεται και τυπικά ο Πανιώνιος μεταξύ των 14 ομάδων της Α1.

Από νωρίς το πρωί στα γραφεία της ΕΕΑ ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός, ο οποίος προσκόμισε την εγγυητική επιστολή που έλειπε από τον "κυανέρυθρο" φάκελο, ενώ από την πλευρά της Καβάλας,η οποία ετοιμάζονταν για την τρίτη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α1, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος, Κώστας Παπακωνσταντίνου αλλά και οι δικηγόροι Βασίλης Καπερνάρος και Τάκης Μπαλτάκος. Οι εκπρόσωποι της Μακεδονικής ομάδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα μέλη της επιτροπής....

Πρώτος την πόρτα των γραφείων της ΕΕΑ πέρασε ο Ηλίας Λιανός, ο οποίος προσπάθησε να μεταπείσει τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να επανεξετάσουν τον "κυανέρυθρο" φάκελο.Ο μεγαλόμετοχος των "κυανέρυθρων", Ηλίας Λιανός έπεισε τα μέλη της Επιτροπής και αφού πήρε την έγκρισή τους, κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα (πρακτικό διοικητικού συμβουλίου, εγγυητική επιταγή και έλεγχος βιωσιμότητας από ορκωτούς λογιστές), που πιστοποιούν ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.

Τελικά η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ψήφους 4-3 αποφάσισε να επανεξετάσει τον φάκελο του Πανιωνίου και όπως όλα δείχνουν ο ιστορικός σύλλογος της Νέας Σμύρνης θα αγωνιστεί κανονικά στη φετινή Basket League.

Μετά την αρχική αποχώρηση του Ηλία Λιανού, που συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο αλλά και team manager του Πανιωνίου, Άκη Καρτάλο και ζήτησε να επανεξεταστεί ο φάκελος της ομάδας του, ενώπιον των μελών της ΕΕΑ, παρουσιάστηκαν οι νομικοί της Καβάλας, Τάκης Μπαλτάκος (πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου), και ο Βασίλης Καπερνάρος (ανεξάρτητος βουλευτής)! Μαζί τους βρισκόταν και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής.

Οι δύο δικηγόροι εξέφρασαν την απορία τους γιατί ο ΕΣΑΚΕ δεν ειδοποίησε την Καβάλα να προετοιμαστεί για να καταθέσει φάκελο συμμετοχής στο πρωτάθλημα (μετά την μη χορήγηση πιστοποιητικού στον Πανιώνιο), παρ' ότι η ΕΟΚ είχε απαντήσει στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε η διοργανώτρια αρχή και είχε υποδείξει τον σύλλογο της Μακεδονίας. Εν συνεχεία ζήτησαν προθεσμία για να καταθέσουν το δικό τους φάκελο και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, συνεδρίασε για να αποφασίσει.

Μετά την απόφασή της να επανεξατάσει τον φάκελο του Πανιωνίου, το αίτημα της Καβάλας θα εξεταστεί μόνο σε περίπτωση που η ΕΕΑ δεν χορηγήσει πιστοποιητικό στους "κυανέρυθρους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom