Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ της παραγραφής του σκανδάλου «ΑΘΗΝΑ 1997»! - Διαγράφουν 30 εκατομμύρια ευρώ

Ακόμα μία ντροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για να καλύψουν διακομματικά σκάνδαλα
Δείτε ποια τσακάλια την υπογράφουν,μένει να δούμε και ποια θα την ψηφίσουν και μετά θα ξανακλαίνε για τον ΕΝΦΙΑ

Τα διακομματικά εγκλήματα στην διοργάνωση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου το 1997 έρχεται να καλύψει στην Βουλή σήμερα η συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση....

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Αυτό προκύπτει από τη μελέτη των εγγράφων που περιλαμβάνονται στον φάκελο της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου,«Αθήνα 1997».

«Μάσησαν» 19 δισεκατομμύρια δραχμές τα «σαγόνια» του 1997 και σήμερα, εν μέσω κρίσης, ουδείς μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στο ερώτημα τι έγιναν αυτά τα λεφτά.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός -για να αρχίσουμε από τα «φρέσκα» πως ενώ το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ( Α. Π. 65378), με την υπογραφή του κ. Παναγιώτη Πούλιου, έχει ημερομηνία 23-07-2007, η απάντηση της επικεφαλής της ομάδας ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κας Δέσποινας Καββαδία, με ημερομηνία 04 Μαρτίου του 2013, είναι η εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι επί της υπόθεσης του ελέγχου του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού, “Αθήνα 1997”, δεν έχει συνταχθεί ακόμη πόρισμα ελέγχου».

Αυτή η προκλητική απάντηση ήρθε μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τη διοργάνωση, άρα και μετά το τεράστιο φαγοπότι που σύστησε αυτό το διακομματικό ως προς τη συγκάλυψή του σκανδάλου.

Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή προσώπων και πραγμάτων της εποχής, αξίζει να σημειώσουμε πως σε έκθεσή του με ημερομηνία 21–11–2007, ο επιθεωρητής της Γ.Γ. Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Φώτης Κουλαρμάνης την οποία απέστειλε στον εισαγγελέα κάνει λόγο (σελ.113) για
«διαπιστωθείσες σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες» και ζητεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να αποφανθεί άμεσα.

Όπως είδαμε πιο πάνω, ακόμη έως σήμερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο «αγρόν αγοράζει» και το λέει με τον πιο επίσημο τρόπο. Σ’ αυτό το «τρελό φαγοπότι» των 19 δισεκατομμυρίων του 1997 τα οποία μέχρι και ο επιθεωρητής επίσημα διαπιστώνει ότι λείπουν από το δημόσιο ταμείο από τα έγγραφα προκύπτει ότι υπάρχει διακομματική «ομερτά».

Τούτο αποτυπώνεται από το έγγραφο που υπογράφει στις 12 Ι ανουαρίου του 2007 η προϊσταμένη της διεύθυνσης Επιθεώρησης Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μαλαγάρη στις 12-01-2007 όπου λέει, στην ουσία, ότι
ο αρμόδιος ελεγκτής έχει κι άλλες δουλειές και ταυτόχρονα μεσούντος του ελέγχου… πήρε άδεια για να ξεκουραστεί! Τονίζει, δε, ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί…

Πώς άρχισε το πάρτι

Η αρχή του πάρτι τοποθετείται στην εποχή της παντοκρατορίας του συστήματος - καθεστώτος κατά Ευάγγελο Γιαννόπουλο - Σημίτη. Τότε που άνθισαν ανεμπόδιστα τα λουλούδια της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας η Αθήνα διοργάνωσε το εν λόγω Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, με πρώτο πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα.

Ως αντιπρόεδρος θεσμικώ δικαίω ορίστηκε ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και αναπληρωτής τουκ. Φούρα, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Από το Δ.Σ. τόσο της Οργανωτικής Επιτροπής, όσο και της Γενικής Εκτελεστικής Επιτροπής των αγώνων παρέλασαν πολλοί επιφανείς του τότε Σημιτικού συστήματος. Ο κ. Βασίλης Σεβαστής,
ο κ. Λάμπης Νικολάου, ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο κ. Χρήστος Σαλαλές και άλλα πολλά
«αστέρια» της εποχής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέρος της ιστορίας εξελίσσεται με τον Ευάγγελο
Βενιζέλο στο τιμόνι του υπουργείου Πολιτισμού.

Όμως και η στάση των «επόμενων» χαρακτηρίστηκε από μια εξαιρετικά εμφανή αδράνεια. Το 2007,
όταν αρχίζει να έρχεται ξανά το θέμα στην επιφάνεια, υφυπουργός Αθλητισμού είναι ο Γιώργος Ορφανός και, διά επισήμων εγγράφων, με αφορμή δυο σχετικές ερωτήσεις του Γιάννη Δραγασάκη, παραπέμπει τον έλεγχο στις… καλένδες.

Σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, η δαπάνη τέλεσης των αγώνων έφτασε τα 19 δισεκατομμύρια δραχμές (δηλαδή, 56 εκατ. ευρώ), ενώ είχαν προϋπολογιστεί τα μισά.

Από επίσημα έγγραφα προκύπτει πως δεν είχε αποδοθεί ο απολογισμός της διάθεσης των εισιτηρίων, ύψους 250 εκατ. δραχμών –περίπου 800 χιλιάδων ευρώ– από το ΣΕΓΑΣ.
Το αιτιολογικό; Αστείο...
Χάθηκαν, λέει, στα ερείπια του παλιού Σταδίου Καραϊσκάκη στο οποίο είχαν φυλαχθεί και δεν «σώθηκαν» όταν γκρεμίστηκε…

Υπέρογκες αμοιβές σε δημοσιογράφους

Από τους πρώτους ελέγχους διαπιστώθηκε καταβολή υπέρογκης αμοιβής σε δημοσιογράφους που κάλυψαν τους αγώνες ή έκαναν «ακριβό τουρισμό» που φτάνει τα 132 εκατ. δραχμές (περίπου 400 χιλ. ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν ποσά ανά κατηγορία που δεν δικαιολογούνται με παραστατικά: Για αρχιτέκτονες 1,6 εκατ. δραχμές και για γιατρούς 12,5 εκατ., ενώ το λογισμικό πρόγραμμα της διοργάνωσης ανατέθηκε χωρίς διαγωνισμό στην εταιρεία Comsys LTD και συνολικό απολογισμό 219.768.000 δραχμές. Αυτές οι συμβάσεις, που υπεγράφησαν από τις 6 Φεβρουαρίου 1987 έως τις
18 Ιουνίου 1997, έχουν την υπογραφή του γενικού διευθυντή της εκτελεστικής επιτροπής διεξαγωγής τού «Αθήνα 1977», κ. Ευάγγελου Σαβράμη.

Χωρίς διαγωνισμό, επίσης, ανατέθηκε και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελετής έναρξης στον συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, διαδικασία με την οποία διαφώνησε -όχι ως προς το πρόσωπο
του συνθέτη η κυρία Σοφία Σακοράφα.

Όπως είπαμε και πιο πάνω,οι αμοιβές των δημοσιογράφων άγγιξαν τα 133 εκατ. δραχμές, ενώ υπερκοστολογήσεις και ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται, σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν έως τώρα γίνει, εμφανίστηκαν σε πολλούς τομείς από τα αλουμίνια έως τους ειδικούς συμβούλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας προσπάθησε να ελέγξει τους επιθεωρητές. Με απόφασή του υπ’ αρι θμόν 24821/26.09.1997, όρισε σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα «το αναγκαίο για την εκκαθάριση προσωπικό» με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Σαβράμη.

Μια λεπτομέρεια που μπορεί να θεωρηθεί σημαντική είναι ότι ο κ. Σαβράμης είχε διοριστεί από το 1996 πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, δηλαδή με άλλα λόγια αντί των επιθεωρητών του υπουργείου
Οικονομικών, ο κ. Σκούρας προτίμησε τη λύση του επαγγελματία παράγοντα που έχει διατελέσει και
διευθυντής του ΟΠΑΠ.

Διαγράφουν 30 εκατομμύρια ευρώ

Χαρίζουν στους υπόλογους τα 30 εκατομμύρια ευρώ που με βάση την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους έπρεπε να επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία!!!

Στο δημοσιογραφικό site «Patras News» μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος , σχετικά με την «θεόπνευστη Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ» της παραγραφής του σκανδάλου «ΑΘΗΝΑ 97».

Συγκεκριμένα είπε: Σήμερα έρχεται στη Βουλή τροπολογία της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο...), με την οποία τα 30 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει το Ελεγκτικό Συμβούλιο από τους «δημόσιους υπόλογους» (μεταξύ των οποίων και ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού και Δήμαρχος Πάτρας, Ανδρέας Φούρας ) «διαγράφονται», καθώς προτείνεται οι βουλευτές να ψηφίσουν ότι «οι δαπάνες που χαρακτήρισε το Ελεγκτικό Συμβούλιο «διασπάθιση του δημόσιου χρήματος» είναι «νόμιμες»!

Με την Ν-τροπολογία, «οι καταλογισμοί σε βάρος των μελών της Κεντρικής Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής του Αθήνα "97, εφόσον δεν έχουν εκτελεσθεί έως τη δημοσίευση του παρόντος δεν εκτελούνται και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται»!

Την τροπολογία αυτή καταθέτει πρώτος - πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολουθούν οι υπογραφές του Πύρρου Δήμα, του Κώστα Σκανδαλίδη, του Γιάννη Κουτσούκου, της Άννας Καραμανλή (Σημ. Ζείδωρον:κατά τ' άλλα η Αννούλα έβριζε το Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ,βρε ουστ!κ.α.

Οι οικονομικές επιθεωρήσεις, το Ελε­γκτικό Συνέδριο, οι δικαστικές αρχές, εδώ και χρόνια έχουν εκδώσει αναλυτικά πορίσμα­τα με συντριπτικά στοιχεία για τις οικονομικές ατασθαλίες και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

«Αρχάγγελοι» της κάθαρσης Γεωργιάδης - Δήμας και ΣΙΑ....

Οι «αρχάγγελοι της κάθαρσης» Α.Γεωργιάδης και Π.Δήμας μαζί και με άλλους Βουλευτές εξαπτέρυγα,εξευτελίζουν την Δικαιοσύνη και τους θεσμούς και με μια Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ σκίζουν τα στοιχεία που αναφέρονται στα πορίσματα, ό­πως η αδικαιολόγητη υπέρβαση κατά 10 δισεκατομμύρια δραχμές του αρχικού προϋπολογι­σμού της διοργάνωσης (από 9,2 σε 19 δις), οι μαύρες τρύπες στη διαχείριση των εισιτηρίων (250 εκατ. δρχ.), οι απευθείας αναθέσεις για τις τελετές έναρξης και λήξης με τις υπερκοστολογήσεις, οι παράνομες δαπάνες χωρίς παρα­στατικά, η παράλειψη ασφάλισης μεγάλου α­ριθμού εργαζομένων, οι σκανδαλώδεις συμβά­σεις με την τότε ΕΡΤ και κυρίως η απόλυτη α­διαφάνεια και έλλειψη παραστατικών στα θέ­ματα φιλοξενίας και μετακίνησης άγνωστου α­ριθμού αθλητών και συνοδών.

Εκφράζουμε την απορία ποιος δικαιούται να χαρίσει τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταλογισθεί υπέρ του ΙΚΑ;

Ποιος μπορεί να σβήνει τα δεκάδες εκατομμύρια από μη παρακράτηση φόρων και χαρτοσήμου; Ποιος τα δεκάδες εμβάσματα από το εξωτερικό που κα­τέληγαν σε άγνωστους τραπεζικούς λογαρια­σμούς; Ποιος τα παράνομα πριμ και τους παχυλούς μισθούς «στελεχών», που παράνομα εξακολου­θούσαν να ρέουν ακόμα και πολλούς μήνες με­τά τη λήξη των συμβάσεων;

Η ρεμούλα ανάχθηκε σε επιστήμη...

Tα πρόσωπα που αναφέρονται στο πόρισμα είναι όλοι τους, ένας κι ένας. Ολόκληρη Ομάδα και μάλιστα με Δομή, Ιεραρχία και με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ. Ενδεχομένως θα μπορούσε κανείς να πει, πως το ως άνω φαινόμενο, αποτελεί το παράδειγμα του ορισμού της Εγκληματικής Οργάνωσης;

Στην περίπτωση της σκανδαλάρας αυτής όμως να που κατατέθηκε Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ στο σχέδιο νόμου: "οργάνωση της νομικής μορφής θρησκευτικών κοινοτήτων..."του συμπολίτη μας Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Με τη «θεόπνευστη συνημμένη τροπολογία», ζητούν να θεωρηθούν όλες οι δαπάνες του ''Αθήνα ‘97' νόμιμες, χωρίς να εκτελούνται καταλογισμοί και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά να διαγράφονται!!!

Η Θεόπνευστη Ν-Τροπολογία

Θέλουν με δυο λέξεις να απαξιώσουν/διαγράψουν τους εξονυχιστικούς ελέγχους 5 χρόνων της οικονομικής επιθεώρησης και άλλων 5 χρόνων ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ανώτατου Δικαστηρίου στο εν λόγω θέμα). Θέλουν να απαλλάξουν τα μέλη και τον Πρόεδρο, τον εκλεκτό των Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου του 2014.

Από το Δ.Σ. τόσο της Οργανωτικής Επιτροπής, όσο και της Γενικής Εκτελεστικής Επιτροπής των αγώνων παρέλασαν, άλλωστε, πολλοί επιφανείς του Πασοκικού Καθεστώτος, που μεγαλούργησε, ενώ λίγο αργότερα πέρασαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου ως γνωστόν η ρεμούλα, χωρίς αμφιβολία, ανάχθηκε σε επιστήμη!

Φυσικά θα πρέπει να υπενθυμισθεί, ότι η ιστορία της εν λόγω διοργάνωσης με την τεράστια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εξελίσσεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημερινό αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Σαμαρά, στο τιμόνι του υπουργείου Πολιτισμού.

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όπως εις το όνομα του Ελληνικού Λαού, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να παραδώσει όλα τα στοιχεία στις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές βάσει του Συντάγματος και του ΟΡΚΟΥ που έδωσε, έτσι ώστε οι κλέφτες, οι επίορκοι και οι καταχραστές να βρεθούν επιτέλους ενώπιον της Δικαιοσύνης και να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα χρήματα, που φορτώθηκαν στις πλάτες αθώων ανθρώπων και κατέστρεψαν το μέλλον της χώρας μας.

Σήμερα 3 μήνες μετά δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση από τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Κ. Τασούλα ή τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ανδριανό. Γιατί;

Σήμερα όλοι καταλάβαμε.

Τα καλά και συμφέροντα…

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ 30 εκ ...ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ…

Οι Έλληνες πολίτες όμως θα συνεχίσουν να απαιτούν Δικαιοσύνη και να επιστρέψουν τα ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΤΩΡΑ στα Δημόσια Ταμεία.

Μιλάμε δηλαδή, όπως είπε ο Ν. Νικολόπουλος, ότι πάνε να ισοπεδώσουν τη Δικαιοσύνη για να βγάλουν ΚΑΘΑΡΟΥΣ, τους «Αρχινονούς του ΠΑΣΟΚ», και συνέχισε:

Τους προειδοποιούμε: Να μην τολμήσουν να χώσουν άλλο ένα καρφί στο ήδη πληγωμένο «Σώμα» της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Καλούμε όλους τους Βουλευτές και κάθε ενεργό πολίτη αυτήν την εβδομάδα να παρακολουθήσουν τη συζήτηση της ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗΣ Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ, που πρώτος και καλύτερος υπόγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Αντ. Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ας αντιδράσουμε ώστε να μην τους επιτρέψουμε να αθωώσουν και να ξεπλύνουν τους ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ του Δημοσίου Χρήματος…

Είναι ντροπή ο Σαμαράς να καταντήσει την ΝΔ κολυμβήθρα, όπου ξεπλένονται τα εγκλήματα που έχει διαπράξει το ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες.

Καθημερινά, Σαμαράς – Βενιζέλος ρημάζουν τους θεσμούς μέσω της διαπλοκής, της διαφθοράς και των ελεγχόμενων από αυτούς ΜΜΕ, για να καλύψουν ποινικές ευθύνες των προστατευόμενων τους.

Εμείς, μαζί με τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, απαιτούμε:

Να μην ψηφιστεί η τροπολογία της ντροπής…

Να επιστραφούν ΤΩΡΑ τα 30 εκατομμύρια Ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο την εφημερίδα Το Παρασκήνιο, 16/03/2013, Αρ. Φύλλου 363

από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom