Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Άγρια παιδιά σε Δημοτικό Σχολείο του Αγρινίου - Bullying,τραυματισμοί,οργισμένοι γονείς,παρέμβαση εισαγγελέα και παραιτήσεις δασκάλων

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοιες αγριότητες σε Δημοτικό Σχολείο;

Οι καταγγελίες γονέων προς το agrinioreport.com είναι επώνυμες. Και τα όσα μας έχουν μεταφέρει είναι …αδιανόητα. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που αναφέρονται όχι σε κάποιο Λύκειο, αλλά σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής Αγρινίου και σε παιδάκια (!!!) της Δ’ Τάξης.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν και αυτή που ώθησε τελικά
τη δασκάλα να υποβάλει την παραίτησή της και να την ακολουθήσει ο σύζυγος, που επίσης εργαζόταν στο ίδιο σχολείο. Η εν λόγω δασκάλα, μάλιστα, φρόντισε, ως ευσυνείδητη εκπαιδευτικός, να καλέσει τους μαθητές της και να τους εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση…

Το τελευταίο περιστατικό βίας οδήγησε ένα παιδάκι σε νοσοκομείο των Πατρών, ύστερα από δυνατό χτύπημα που δέχθηκε στην ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών του οργάνων, από συμμαθητές του, αφού πρώτα το έσυραν μέχρι τις τουαλέτες. Οι περιγραφές για ανάλογα περιστατικά ωμής βίας, …μας ξεπερνάνε. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η κατάσταση έχει τόσο ξεφύγει που… μέχρι και ψαλίδι έβγαλαν για να κουρέψουν εν ώρα μαθήματος ένα παιδάκι αλλοδαπής καταγωγής.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί και έχει στείλει το υλικό της προανάκρισης στον εισαγγελέα, ο οποίος διεξάγει τη δική του έρευνα.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς είναι ανάστατοι και σκέφτονται να προχωρήσουν σε δυναμική διαμαρτυρία την ερχόμενη Δευτέρα. Κάποιοι πρόλαβαν, μας είπαν, να πάρουν τα παιδιά τους απ’ αυτό το σχολείο, καθώς ανάλογα περιστατικά υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια, κάποιοι θα επιχειρήσουν να το κάνουν τώρα. Οι περιγραφές, πάντως, σοκάρουν. «Φοβόμαστε για τα παιδιά μας». Αυτή είναι η φράση που μονότονα ακούσαμε από μητέρες με τις οποίες επικοινωνήσαμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό και ευαίσθητο θέμα, το οποίο και χειρίζονται πλέον οι αρμόδιες αρχές.Δεν αναφέρουμε το σχολείο, για να μην δημιουργήσουμε περαιτέρω αναστάτωση στο ήδη έκρυθμο κλίμα, θεωρούμε, ωστόσο, ότι πέραν του τι θα κάνει ο εισαγγελέας, ρόλο έχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom