Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Άρχισαν επιδρομές τα βρετανικά αεροσκάφη εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ


Δύο βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη Tornado εξαπέλυσαν τις πρώτες επιδρομές εναντίον θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ,αργά το απόγευμα σήμερα.

Ηταν η πρώτη φορά μετά από πέντε αποστολές που τα βρετανικά Tornado GR4, τα οποία απογειώθηκαν από τη βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, έριξαν βόμβες εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Αναγνώρισαν και επέδραμαν εναντίον της θέσης ενός βαρέος όπλου το οποίο απειλούσε τις κουρδικές δυνάμεις και κατόπιν επιτέθηκαν σ' ένα οπλισμένο φορτηγάκι (του ΙΚ) στην ίδια περιοχή», δήλωσε στο BBC ο βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον.

«Και τα δύο Τορνέιντο έχουν πλέον επιστρέψει με ασφάλεια στη βάση τους και η προκαταρκτική εκτίμηση για το αποτέλεσμα (των επιδρομών) είναι πως αμφότερες υπήρξαν επιτυχείς», τόνισε ο Μάικλ Φάλον.

Η Βρετανία συμμετέχει πλέον ενεργά στους βομβαρδισμούς εναντίον τζιχαντιστών στο Ιράκ, μετά το πράσινο φως που έδωσε το βρετανικό Κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή,που εντάσσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό ο οποίος μάχεται, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το κείμενο εξουσιοδοτεί την προσφυγή σε αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ αλλά αναφέρει πως το Λονδίνο «δεν θα αναπτύξει κανέναν βρετανό στρατιώτη στις ζώνες των μαχών».

Εξι βομβαρδιστικά Tornado της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που σταθμεύουν στην Κύπρο, είναι πιθανό να συμβάλουν στις επιδρομές, σύμφωνα με βρετανούς αξιωματούχους.

Τα αεροσκάφη, που είναι εφοδιασμένα με βόμβες καθοδήγησης λέιζερ και πυραύλους,πραγματοποιούσαν έως τώρα αναγνωριστικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom