Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τραγωδία σε Ψυχιατρικό Ξενώνα στην Παλλήνη - Νεκρός νοσηλευτής μετά από καυγά τροφίμων - Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Σοβαρές οι ευθύνες αυτών που στέγασαν στον Ξενώνα παραβάτες του ποινικού κώδικα,εφ' όσον ισχύει η πληροφορία!

Τραγική κατάληξη είχε για έναν 45χρονο νοσηλευτή, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο άγριος τσακωμός τροφίμων το βράδυ του Σαββάτου στον Ψυχιατρικό ξενώνα "Σπίτι" στην Παλλήνη,όπου ο νοσηλευτής έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή μετά από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, έδωσε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ από τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ η Διοίκηση του Ξενώνα κατήγγειλε το τραγικό περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση.

Παράλληλα φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/9/2014, όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον Ξενώνα φιλονίκησαν ενώ τον χώρο επιτηρούσαν οι δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο.Προς στιγμήν φάνηκε πως το περιστατικό ελέγχθηκε.

Όταν λίγο αργότερα όμως ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας και ενημερώθηκε για το όλο θέμα, ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του Ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.

Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», όπου παρά τις προσπάθειες των Ιατρών, κατέληξε.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, οι τρόφιμοι δεν ήταν ψυχιατρικά ασθενείς, αλλά ανήλικοι παραβάτες. Ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα είχε ενημερώσει επανειλημμένως για τους κινδύνους που εγκυμονούσε αυτή η πρακτική παραμονής τους στο "Σπίτι", καθώς οι ανήλικοι παραβάτες θα έπρεπε να προωθηθούν σε άλλες δομές.

Ο υπουργός Μ. Βορίδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Παράλληλα δεσμεύθηκαν να της παρασταθούν με κάθε τρόπο.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το θάνατο του νοσηλευτή
- Μεταξύ 13 και 18 ετών ο εύσωμος δράστης, ο οποίος χτύπησε με γροθιά στο στήθος τον νοσηλευτή
- Από το δυνατό χτύπημα έχασε τις αισθήσεις του και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του
- Συγκλονιστικές μαρτυρίες των κατοίκων στο Newsit για έντονες λογομαχίες γύρω στις 11 το βράδυ

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στους τροφίμους του ιδρύματος ψυχικής αγωγής “Το Σπίτι” στην Παλλήνη.

Στη βάρδια ήταν δύο νοσηλευτές, μία γυναίκα κι ένας άνδρας, με τον δεύτερο να προσπαθεί να τους χωρίσει. Ένας από τους τροφίμους αρκετά εύσωμος και χειροδύναμος χτύπησε με γροθιά στο στήθος τον άτυχο νοσηλευτή, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος.

Σύμφωνα με τους γείτονες που μιλούν ανώνυμα στο newsit.gr γύρω στις 11 το βράδυ άκουσαν φασαρία, για μία ακόμα φορά από το ίδρυμα που φιλοξενεί ανήλικους με ψυχικά προβλήματα οι οποίοι είναι στη διαδικασία της ένταξης.

Λίγη ώρα μετά οι κάτοικοι είδαν ένα ΕΚΑΒ να φτάνει στην περιοχή και να παραλαμβάνει το νοσηλευτή. Το ίδρυμα ανήκει στο Σισμανόγλειο και στεγάζεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτιρίου. Ο ιδιοκτήτης του οικήματος έχει σπίτι εκεί, αλλά μένει σχεδόν μόνιμα στην Αίγινα.

Εκεί, φιλοξενούνται 7 άτομα, μεταξύ 13 και 18 ετών ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρόφιμος που χτύπησε τον νοσηλευτή, ήταν ιδιαίτερα εύσωμος και χειροδύναμος.

Ο αδικοχαμένος νοσηλευτής, ήταν 45 ετών, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη βάρδια του λίγο πριν το μοιραίο καυγά που του κόστισε τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom