Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Το νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ούτε σώθηκε, ούτε πουλήθηκε…. Απλά ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΘΗΚΕ!!!

— Μερικές φορές, ο φίλος «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ» με βάζει σε κάτι λούκια…. Μα τι λούκια….!


Μου γνωστοποίησε παραπροχθές την υπόθεση του ιδρυματικού χαρακτήρος νοσοκομείου του πρώην Ερυθρού Σταυρού «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» που τη τελευταία κυρίως δεκαετία, έχει γίνει συνώνυμο με την έννοια των επαναλαμβανόμενων οικονομικών σκανδάλων, το οποίο πέρασε όπως όλα δείχνουν, στα νύχια της τζάμπα-τρώγουσας τράπεζας Πειραιώς. 

Τέτοιο ψάξιμο στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, για μια εταιρεία φάντασμα (Ημιθέα ΑΕ), δεν έχω ξανακάνει και δεν έμεινα ικανοποιημένος από τα λιγοστά ευρήματα, που συνοψίζονται στα παρακάτω:
  •   1.– Για άλλη μια φορά, τα συγκροτήματα γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, κατέδειξαν «περίτρανα» σε ποιους ανήκουν, ποιους εξυπηρετούν και τι ρόλους αναλαμβάνουν, για να εμφανίσουν το ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ως άσπρο. Το 90% των ΜΜΕ χαρακτηρίζουν την αρπαγή ενός τεράστιου νοσοκομείου με ξεκάθαρο ιδρυματικό μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα (άρα δημόσιου συμφέροντος) από την…. «Ειδικού Σκοπού» ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, ως δήθεν πώληση και…. σωτηρία!!!
  •   2.– Όλα τα δημοσιεύματα συμφωνούν, στο ότι η ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ (Imithea – Medical Tourism) είναι θυγατρική της…. ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ.
  •   3.– Το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» εμφανίζεται με χρέη 300.000.000 €, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος των χρεών του είναι προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ εμφανίζεται σαν ο μεγαλύτερος ιδιώτης πιστωτής, με απαιτήσεις (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) ύψους 90.000.000 € περίπου, η οποία προκάλεσε τον πλειστηριασμό, δια του οποίου άρπαξε το νοσοκομείο με την ΗΜΙΘΕΑ της!!!
  • 4.– Σύμφωνα με ανάρτηση στις 16 Σεπτ. 2014, στα Λόγια-Σταράτα, ενώ το «ΥΓΕΙΑ» είχε ορισθεί από τη…. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ «διαχειριστής» του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» εμφανίζεται και ως…. ενδιαφερόμενο για την… απόκτησή του!!! Αυτές οι γελοιοποιήσεις διαδικασιών, μόνο σε μπανανίες γίνονται. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ο πλειστηριασμός (και όχι πώληση και σωτηρία) που προκάλεσε η Πειραιώς και απόκτησε η ίδια άνευ πραγματικού ανταγωνισμού, καταδείχνει τα παρακάτω μοναδικά και φοβερά:
«Ο πλειστηριασμός θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και περιλαμβάνει το σύνολο των κτηρίων του νοσοκομείου, τον εξοπλισμό του και κάθε άλλο δικαίωμα επί περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων για τη λειτουργία του.  

Η τιμή πρώτης προσφοράς θα ξεκινήσει από τα 115 εκ. ευρώ συμπεριλαμβάνοντας τα ακίνητα και τον εξοπλισμό.  

Ήδη για το Έρρίκος Ντυνάν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το Ιατρικό Αθηνών, το Μετροπόλιταν, το Υγεία (έχει αναλάβει τη διαχείριση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς από τα τέλη του περασμένου Μαϊου).  

Ποιος είναι όμως ο λόγος για να αποκτήσει κάποιος το Ερρίκος Ντυνάν παρά τις υψηλές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους;  

Σήμερα το Ερρίκος Ντυνάν από άποψη κτιριακών υποδομών αλλά και ιατρικού εξοπλισμού θεωρείται ότι είναι ότι καλύτερο διαθέτει τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας υγείας στην Αθήνα.  

Εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση στην ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του νοσοκομείου, ως τις 31.3.2015, ενώ και για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (στον οποίον υπάγεται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν) χορηγείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ως το τέλος του 2014.

Η ίδια τροπολογία επίσης απαλλάσσει από την ποινική ή αστική δίωξη των μελών των διοικητικών συμβουλίων του Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος για πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με φορολογικές, ασφαλιστικές ή εργοδοτικές υποχρεώσεις.  

Να σημειωθεί ότι το Ερρίκος Ντυνάν λόγω του κοινωφελούς του χαρακτήρα απαλλάσσεται από το ΦΠΑ ύψους 13% που ισχύει σε όλες τις υπόλοιπες ιδιωτικές κλινικές.
Και δεύτερον, έχει έκπτωση προς τον ΕΟΠΥΥ μόλις 5%, ενώ οι υπόλοιποι 15%.
Συνεπώς, όποιος αναλάβει το Ντυνάν θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια κερδοφορίας.
  
Σήμερα οι συνολικές υποχρεώσεις του Ερρίκος Ντυνάν προς τους γιατρούς και τους εργαζομένους του νοσοκομείου υπολογίζονται σε 13,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα οικονομικά βάρη του νοσοκομείου αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιπες οφειλές αφορούν χρέη σε προμηθευτές και υποχρεώσεις σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. 
  • 5.– Όσο κκαι αν έψαξα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Πειραιώς, δεν βρήκα ίχνος για τη κόρη «Imithea – Medical Tourism» που άρπαξε το φιλέτο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
  • 6.– Όσο και αν έψαξα την ιστοσελίδα του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» δεν βρήκα ίχνος για τις εξελίξεις που το αφορούν!!!
  • 7.– Βρήκα την ιστοσελίδα Imithea – Medical Tourism, την έψαξα και δεν βρήκα στοιχειώδεις πληροφορίες, για το σε ποιον ανήκει, πότε ιδρύθηκε και με τι άλλο ασχολείται εκτός από…. ιστροτουρισμό, και από που βρίσκει τα ευρά για να συμμετάσχει σε πλειστηριασμό.
  • 8.– Η Πειραιώς με τη πρώτη ευκαιρία, θα ξεφορτωθεί το νοσοκομείο, με το αζημίωτο!!!
  • 9.– Το ότι δεν βρήκα Ισολογισμό της Imithea – Medical Tourism, με κάνει να πιθανολογώ, ότι έχει ζωή, μικρότερη των 2 ετών…. Θα δούμε….

ΞΑΝΑΠΡΟΣΕΞΤΕΟΛΟΙ αυτοί που έσπρωξαν το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» στο αχόρταγο στόμα του Σάλλας, απαλλάσονται από κάθε ευθύνη με…. νόμο!!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΗΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014: ΣΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΙΝΑΝ» ΤΟΥ ΕΕΣ…

από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom