Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το ΣΔΟΕ δεν έχει γαλλομαθείς υπαλλήλους για να χειριστούν τη λίστα Λαγκάρντ


Στην τύχη τους έχουν αφεθεί οι τέσσερις μεγάλες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ , τη λίστα του Λουξεμβούργου ,τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο εξωτερικό, και τους 54.000 Έλληνες με καταθέσεις σε ξένες τράπεζες.

Απόρρητο έγγραφο του Σώματος προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον Εισαγγελέα που φέρνει στο φως η Real News περιγράφει πλήρη αποδυνάμωση των υπηρεσιών με ταυτόχρονη αδιαφορία για στήριξη του έργου των ελεγκτών παρ' ότι καλούνται τα «τρέξουν» 414 συνολικά έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη με εισαγγελική παραγγελία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των τελευταίων μηνών ακόμα δεν έχουν μετατεθεί στο ΣΔΟΕ γαλλομαθείς υπάλληλοι για να χειριστούν τη λίστα Λαγκάρντ που είναι γραμμένη στη γαλλική γλώσσα.

Το αίτημα υποβλήθηκε εκ νέου πριν από λίγες ημέρες «δεδομένου ότι η ως άνω διεύθυνση (Διεύθυνση Προσωπικού Δ.Ο.Υ.) του Υπουργείου δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας» όπως τονίζεται στο έγγραφο.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες επιτροπής εάν το ΣΔΟΕ δεν έχει καταθέσει πόρισμα και για τα 2062 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr

5 σχόλια:

Ξερόλας είπε...

Εδώ είχε κοντζάμ΄διοικητή που δεν σκάμπαζε γρύ από υπολογιστές, εις την Γαλλικήν θα κολώσουμε τώρα ημείς;
Και χωρίς πλάκα, αφού ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΑΙ από φόρους εισπράτεται μέσω λογαριασμών ΔΕΗ , ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνουν αυτά τα καλόπαιδα στις Εφορίες;
Καλή Χρονιά είπαμε;...

zeidoron dtsoukas είπε...

Πατρίδα έχεις απόλυτο δίκιο,τον ξεχάσαμε το Διώτη!
Οσο για το τι κάνουν,δεν διάβασες πρόσφατα που τα στοιχεία όλων των Ελλήνων βρέθηκαν σε χέρια ιδιώτη;Πως βρέθηκαν;
Καλή Χρονιά είπαμε αλλά.... όσες φορές και να πούμε ακόμα μάλλον για χειρότερη μοιάζει.Να είσαι καλά!

ephee είπε...

Καλημέρα Δημήτρη. Είναι σαν το αυγό με την κότα.. Αν μιλούσαν ξένες γλώσσες δε θα δούλευαν στο Υπ.Οικ. κι εφόσον δουλεύουν εκεί, αυτό δεν ήταν ποτέ απαιτητό.
Αλοίμονο.. τι να την κάνεις την ξένη γλώσσα στο δημόσιο; Έχει παρτίδες η Ελλάδα με το εξωτερικό;!

zeidoron dtsoukas είπε...

Kαλημέρα Εφη μου,καλή εβδομάδα!
Αλήθεια αυτοί που εργάζονται στο υπουργείο εξωτερικών μιλάνε ξένες γλώσσες;

ephee είπε...

Δεν ξέρω.. μετράνε για ξένη γλώσσα τ'αρβανίτικα;

Read more: Go to TOP and Bottom