Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Βομβιστές από την... Πάρο και Τρομοκράτες από το... Αιγάλεω

Aνέκαθεν οι καλύτεροι σεναριογράφοι είναι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι!
Και τα θέματα της "τρομοκρατίας",είτε με μπουκαλάκια,είτε με γκαζάκια,κατσαρόλες και χύτρες είναι βούτυρο στο ψωμί τους.Φυσικό λοιπόν είναι μετά τα τελευταία "χτυπήματα" και ιδιαίτερα στο παράνομο Mall να γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του έχοντας "αποκλειστικές" πληροφορίες από τα ενδότερα της Αντιτρομοκρατικής.
Διαβάστε με χρονολογική σειρά δημοσίευσης  για "Βομβιστές από την... Πάρο",που αλιεύσαμε στην Εspresso και στη συνέχεια για "Τρομοκράτες από το... Αιγάλεω",που γράφει απόψε το Newsit.
Ζείδωρον
Βομβιστές από την... Πάρο
Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, που έχουν βάλει τώρα στο μικροσκόπιο μια παλαιότερη υπόθεση, την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, στην οποία συμμετείχαν άτομα που συνδέονται με τον χώρο της τρομοκρατίας. Οι αστυνομικοί που ανασκαλίζουν τα γεγονότα του περσινού Αυγούστου στο κυκλαδίτικο νησί ελπίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα βρουν την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει τους ασύλληπτους ακόμη τρομοκράτες στο «δόκανο» της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και τον ωρολογιακό μηχανισμό που εξερράγη στο εμπορικό κέντρο «The Mall» οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ετοιμάζουν ένα νέο, εντυπωσιακό και ίσως αιματηρό χτύπημα κατά πολιτικού προσώπου. Προκειμένου να προλάβουν τους τρομοκράτες, οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής, που έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, στρέφουν τις έρευνές τους στη ληστεία που είχε σημειωθεί στις 10 Αυγούστου του 2012 στην Alpha Bank στη Νάουσα της Πάρου και στην οποία συμμετείχαν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η ληστεία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς οι ένοπλοι δράστες δεν δίστασαν να σκοτώσουν εν ψυχρώ τον γαμπρό της Βίκυς Μοσχολιού, τον οδηγό ταξί Δημήτρη Μίχα.

Λίγες ημέρες αργότερα οι διωκτικές αρχές είχαν συλλάβει για τη συγκεκριμένη υπόθεση τον 29χρονο Τάσο Θεοφίλου, απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε, ήταν και μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Οι τρεις συνεργοί του, που επίσης συνδέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική με το ένοπλο σχήμα, είχαν διαφύγει της σύλληψης. Η ομάδα που είχε σκοτώσει τον άτυχο ταξιτζή, όπως είχε προκύψει από τα στοιχεία των Αρχών, εξοικονομούσε χρήματα για το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο» πραγματοποιώντας ληστείες.

Μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το υλικό των καμερών κατάφεραν να εντοπίσουν στις εικόνες την παρουσία τουλάχιστον πέντε-έξι ατόμων που αποτελούσαν την υποστηρικτική ομάδα του βομβιστή. Από τον σωματότυπό τους εκτιμούν ότι ανάμεσα στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο ήταν δύο ή τρία άτομα που συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία της Πάρου το περασμένο καλοκαίρι και τα οποία παραμένουν ασύλληπτα. Ο Τάσος Θεοφίλου κρατείται ακόμη και σήμερα για την υπόθεση. Ωστόσο φαίνεται πως οι συνεργοί του αναδιοργανώθηκαν. Χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο της οργάνωσης που δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ανέλαβαν και πάλι δράση.

Εν αναμονή της προκήρυξης με την οποία θα γίνει η ανάληψη ευθύνης, ο φόβος για μεγαλύτερο και αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στοιχειώνει τον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως έχει υπάρξει αναβάθμιση και ενδεχομένως συνεργασία των «Πυρήνων» με μέλη άλλων οργανώσεων, όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας», που παραμένουν ασύλληπτα. Παράλληλα οι αρχές θωρακίζουν τους πιθανούς επόμενους στόχους των τρομοκρατών.

Οπως είχε αποκαλύψει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Espresso», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας κατά την ενημέρωση που είχε κάνει σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη στο Μαξίμου είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του ότι μπορεί να ακολουθήσει νέο χτύπημα που θα έχει στόχο πολιτικό πρόσωπο. Ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ από τον Νοέμβριο είχε καταγράψει συνομιλίες που έδειχναν ότι στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρισκόταν αρχηγός πολιτικού κόμματος, καθώς και τρεις βουλευτές. Σε όλους είχαν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας. Εν αναμονή λοιπόν και της προκήρυξης με την οποία θα γίνει ανάληψη ευθύνης για τα χτυπήματα στο εμπορικό κέντρο «The Mall» και στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Αντιτρομοκρατική επικρατούν έντονος εκνευρισμός και προβληματισμός. Οσο περνούν οι μέρες και η προκήρυξη δεν εμφανίζεται ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο φόβος ότι οι δράστες θα επιδιώξουν να χυθεί αίμα.

Φάρσες

Φάρσα αποδείχτηκαν τελικά χθες τα τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, που προκάλεσαν αναστάτωση στις Αρχές. Αγνωστος τηλεφώνησε στις 8.30 στον Real FM και ένα λεπτό αργότερα στον ιστότοπο Zougla.gr, και είπε ότι θα εκραγεί βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε 92 λεπτά. Ο χρόνος προβλημάτισε τις Αρχές, δεδομένου ότι όλα τα ρολόγια μετρούν 60 λεπτά, ωστόσο μετέβη κλιμάκιο για έρευνα. Λίγο αργότερα έγινε και νέο τηλεφώνημα στην πύλη των δικαστηρίων, που ανέφερε ότι θα εκραγούν βόμβες στα κτίρια 5 και 6. Οι χώροι εκκενώθηκαν αμέσως για προληπτικούς λόγους, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Η εκρηκτική χύτρα φέρνει την υπογραφή των «Πυρήνων»

Χύτρα με... κοκτέιλ διαφορετικών τρομοκρατικών ονομασιών φαίνεται πως ήταν αυτή που εξερράγη στο εμπορικό κέντρο «The Mall». Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι υπήρξε «μαγείρεμα» ασύλληπτα μέλη τόσο από του «Επαναστατικού Αγώνα» όσο και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Η μέτριας ισχύος βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μικρή χύτρα ταχύτητας, η οποία κόπηκε στη μέση από την έκρηξη. Ηταν ωρολογιακή, με δύο διακόπτες on-off για την έναρξη της χρονομέτρησης - πυροδότησης και το άνοιγμα του κυκλώματος, ενώ περιείχε εκρηκτική ύλη περίπου 1 κιλού, ζελατοδυναμίτιδα με μικρή ποσότητα ANFO, δηλαδή πρόσμιξη νιτρικού αμμωνίου και πετρελαίου. 

Χύτρα ταχύτητας ή μαγειρικό σκεύος ως φορέα βόμβας είχε χρησιμοποιήσει πολύ παλιά ο «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας» και στη συνέχεια έγινε  «σφραγίδα» των βομβιστικών επιθέσεων της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Από τα σημαντικότερα χτυπήματα με χύτρα της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι εκείνο της 11ης Ιουλίου του 2009, όταν τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Π. Χηνοφώτη, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους τοποθετήθηκε πάλι εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2009 έγινε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού μικρής ισχύος στον διάδρομο του ορόφου όπου βρισκόταν το διαμέρισμά της Λούκας Κατσέλη, στο Κολωνάκι. Μάλιστα με αφορμή την έκρηξη αυτή η Αντιτρομοκρατική εισέβαλε σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι και συνέλαβε τέσσερα άτομα με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση. 

Στις 2 Οκτωβρίου του 2009, λίγη ώρα πριν από την προεκλογική ομιλία του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τοποθέτησαν στο Πεδίον του Αρεως εκρηκτικό μηχανισμό σε κάδο απορριμμάτων, λίγα μέτρα από τους συγκεντρωμένους. Στις 31 Οκτωβρίου του 2009 έγινε βομβιστική επίθεση στο σπίτι της ευρωβουλευτή Μαριέττας Γιαννάκου και στις 13 Νοεμβρίου τοποθετήθηκε βόμβα στο σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη. 

Στις 27 Δεκεμβρίου ισχυρή έκρηξη σημειώνεται στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού. Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου του 2010 έκρηξη σημειώνεται έξω από τη Βουλή και στις 19 Μαρτίου τοποθετείται βόμβα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια. Την επόμενη ημέρα σημειώνεται έκρηξη στην είσοδο πολυκατοικίας στα Πατήσια, όπου διαμένει ο αντιπρόεδρος της ελληνοπακιστανικής κοινότητας και μέλος του Δ.Σ. του φόρουμ μεταναστών Ανουάρ Ικμπάλ, καθώς και στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην Πέτρου Ράλλη. Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για την τριπλή επίθεση.

Πέντε ύποπτοι και πάνω από 500 βίντεο της έκρηξης

Τουλάχιστον πέντε άτομα, που φαίνεται να σχετίζονται με τη βομβιστική επίθεση στο «The Mall», έχουν «πιάσει» οι κάμερες τόσο στο εμπορικό κέντρο όσο και στον σταθμό της Νερατζιώτισσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» περισσότερα από 500 βίντεο, κατάφεραν να εντοπίσουν σε αυτά τον βομβιστή, αλλά και τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα που αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την εξέταση του οπτικού υλικού, οι δράστες φορούσαν καπέλα τζόκεϊ και σκούφους στο κεφάλι και φρόντιζαν επιμελώς να κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Ο δράστης που τοποθέτησε τη βόμβα έχει καταγραφεί από τις κάμερες να εμφανίζεται στον διάδρομο περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν από το πρώτο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Το σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα ωστόσο δεν είναι υπό την επίβλεψη καμιάς κάμερας. Στον χώρο έχουν εντοπιστεί άλλα τέσσερα ύποπτα άτομα και τώρα εξετάζεται πιθανή επαφή τους με τον θεωρούμενο ως βομβιστή. Μεταξύ των υπόπτων υπάρχει και μια γυναίκα. Εκείνο που αναζητούν τώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο τρόπος άφιξης και διαφυγής των δραστών. Αυτό που γνωρίζουν οι αρχές είναι ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έγιναν από την περιοχή του ΚΑΤ.

Τα πλάνα δείχνουν γυναίκα

Σε γυναίκα φαίνεται να παραπέμπουν τα στοιχεία από τα εκατοντάδες στοπ καρέ που διαθέτει η Αντιτρομοκρατική για τον βομβιστή με τη χύτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στις εικόνες από τα βίντεο -αν και ασπρόμαυρες- η μικροκαμωμένη φιγούρα που διακρίνεται φαίνεται να φοράει κασκόλ και σκούφο που δείχνουν γυναικεία. «Αρωμα» γυναίκας έχουν και τα αξεσουάρ, ένα δαχτυλίδι και ένα βραχιόλι που φαίνεται να φοράει ο δράστης, όπως διακρίνεται σε μεγέθυνση των καρέ που περιλαμβάνουν τα χέρια του, ενώ η άποψη ενισχύεται από τη μικροκαμωμένη σωματοδομή του και το στιλ των κινήσεων του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που αναζητούσε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στην Πάρο πέρυσι το καλοκαίρι, μετά τη σύλληψη του Τάσου Θεοφίλου, ήταν και μια 30χρονη γυναίκα, που φερόταν να συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία. Πληροφορίες τότε ήθελαν τη μικροκαμωμένη αυτή γυναίκα, ύψους 1,55 μ., να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο ενός εκ των συλληφθέντων, φερόμενων ως μελών των «Πυρήνων». 

Παράλληλα χθες στην Αντιτρομοκρατική κλήθηκαν άντρες της υπηρεσίας αλλά και της Ασφάλειας που έχουν σήμερα συνταξιοδοτηθεί, είχαν όμως ασχοληθεί με τους «Πυρήνες» και τις συλλήψεις φερόμενων ως μελών τους. Οι άντρες αυτοί είδαν πάνω από 800 στοπ καρέ προκειμένου να αναγνωρίσουν κάποιο από τα πρόσωπα που πήραν μέρος στο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο «The Mall»

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Το «μείγμα των φτωχών» είχε σκοτώσει 168 άτομα!
Στην ποσότητα ANFO την οποία περιείχε η βόμβα που εξερράγη στο «The Mall» στέκονται οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, καθώς το υλικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν τόσο από τον «Επαναστατικό Αγώνα» όσο και από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το «μείγμα των φτωχών», όπως αποκαλείται στις γιάφκες των παρακρατικών, έγινε γνωστό ευρέως το 1995, όταν ο Τίμοθι ΜακΒέι τίναξε κτίριο στην Οκλαχόμα σκοτώνοντας 168 ανθρώπους. Μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα, καθώς αποτελείται από αγροτικό λίπασμα που είναι ανακατεμένο με πετρέλαιο θέρμανσης. Η ονομασία της εκρηκτικής ύλης ANFO προέρχεται από τα αρχικά της σύνθετης αγγλικής έκφρασης Amonium Nitrate - Fuel Oil, δηλαδή Νιτρικό Αμμώνιο και Πετρέλαιο Θέρμανσης (μαζούτ) που είναι τα κύρια συστατικά της εκρηκτικής αυτής ύλης. Η ANFO χρησιμοποιείται στα ορυχεία, στα λατομεία και γενικά όπου απαιτούνται βιομηχανικού τύπου εκρήξεις. Είναι χαμηλής ευαισθησίας και χρησιμοποιείται ως δευτερεύουσα εκρηκτική ύλη, απαιτώντας να υπάρξει και μια πρωτεύουσα εκρηκτική ύλη που θα ξεκινήσει την έκρηξη. 

Ανακοίνωση - προειδοποίηση προς ταξιδιώτες των ΗΠΑ

Με αφορμή την τυφλή τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση - προειδοποίηση προς τους πολίτες των ΗΠΑ. Ειδικότερα, παροτρύνει τους πολίτες να επανεξετάσουν τα σχέδια της προσωπικής τους ασφάλειας τονίζοντας ότι θα πρέπει να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης. Τέλος, καλούνται οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν ή διαμένουν στην Ελλάδα να εγγραφούν στο ειδικό πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στις αμερικανικές αρχές, μέσω της πρεσβείας ή του πλησιέστερου προξενείου, να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι μια βόμβα εξερράγη στο «The Mall», στο Μαρούσι, έξω από την Αθήνα, σημειώνοντας τον τραυματισμό δύο ατόμων του προσωπικού ασφαλείας, ενώ σημειώνεται ότι καμία ομάδα δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη και ότι συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

Αν τώρα έχετε κι άλλο χρόνο για χάσιμο διαβάστε ακόμα:

Η γυναίκα του Mall είναι η γυναίκα του... μετρό Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom