Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο Ντερτιλής,ο τελευταίος χουντικός ισοβίτης που παρέμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος


Tην τελευταία του πνοή, σχεδόν δυο μήνες μετά τον θάνατο του γιου του, άφησε ο τελευταίος χουντικός ισοβίτης, Νίκος Ντερτιλής, ο οποίος νοσηλευόταν από την 7η Δεκεμβρίου στον Ερυθρό Σταυρό με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και εγκεφαλικό.

Ο γιος του Νίκου Ντερτιλή, Βασίλης, πέθανε σε ηλικία 62 ετών, την 1η Δεκεμβρίου 2012, στο Λιντς της Αυστρίας, μετά από εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Ωστόσο ο 92χρονος χουντικός αρνήθηκε την άδεια που του χορήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του γιου του.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Βασίλη Ντερτιλή, ενημέρωσε τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού να δοθεί άδεια στον Νίκο Ντερτιλή, εφόσον τη ζητήσει, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του γιου του. Μάλιστα ζήτησε η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός των φυλακών προβλέπει το αντίθετο. Απλά του ανέφερε ότι θα έχει μία διακριτική συνοδεία.

Ο ισοβίτης ενημερώθηκε επί των προθέσεων του υπουργού Δικαιοσύνης και υπέβαλε στη διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του γιου του.

Ο Ντερτιλής δεν βγήκε ούτε μία μέρα από τη φυλακή, καθώς δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο να ζητήσει χάρη ή να επικαλεστεί προβλήματα υγείας ώστε να αποφυλακιστεί. «Δεν θα νομιμοποιήσω εγώ αυτό το καθεστώς» έλεγε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ντερτιλής είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου, Μιχάλη Μυρογιάννη, έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973, έπειτα από την κατάθεση του οδηγού του τζιπ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom