Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολισμοί και συνθήματα στην κηδεία του Ντερτιλή

Σχεδόν 40 χρόνια μετά "αναβίωσε",έστω και για λίγο,το απριλιανό καθεστώς των Συνταγματαρχών
Κι όμως υπάρχουν ακόμα σταγονίδια της χούντας που βρήκαν ευκαιρία να βγουν από το καβούκι τους
Προκλητικός ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος
Παραβρέθηκαν βουλευτές και γνωστοί χουντικοί

Χωρίς επίσημη κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής αλλά με πλήθος στελεχών του κόμματος και νοσταλγών, τελέστηκε το πρωί στο Α΄Νεκροταφείο η κηδεία του Ν. Ντερτιλή, του τελευταίου και αμετανόητου  έγκλειστου των χουντικών.

Kατά την ώρα της ταφής ακούστηκαν ,άγνωστο από πού, δέκα πυροβολισμοί ενώ τα συνθήματα στα οποία ενεδύθη ηχητικά η τελετή ήταν ένα υβρίδιο του γνωστού χουντικού υμνολογίου («Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών») νέας κοπής συνθημάτων («αλήτες ρουφιάνοι πολιτικοί») και προσωπικών εκδηλώσεων θαυμασμού αναφορών («Ζήτω ο Νίκος Ντερτιλής»).

Παρόντες στη νεκρώσιμο ακολουθία ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. Ανάμεσα στα ουκ ολίγα στεφάνια που κατετέθησαν ήταν και αυτά του Στυλιανού Παττακού και της χήρας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Δέσποινας.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο γνωστός για τα αισθήματά του προς τον εκλιπόντα -και επί δικτατορίας ιερέας των Σωμάτων Ασφαλείας- Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εκδημήσαντα με «τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη».

Προβλέποντας την υποδοχή που θα έχει από τα ΜΜΕ η παρουσία του, ο Αμβρόσιος σημείωσε: «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε.

Τον επικήδειο εξεφώνησε ο καταδικασθείς για τα βασανιστήρια της ΕΑΤ - ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος». Επικήδειο εκφώνησε και εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι «εφυγε ενας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».

Ο Ντερτιλής, είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στην εισβολή στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom