Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

"Βγάλτε και τα τανκς. Θα αντισταθούμε", απαντούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης που απειλεί με απολύσεις και επίταξη


- Να συμμορφωθούν έως αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις καλεί τους εργαζόμενους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου
- Σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος, που σημαίνει επίταξη και απολύσεις 
- Με μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες απειλεί ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. αν γίνει επίταξη 
- 24ωρη απεργία και σήμερα στο Μετρό στάση έως τις 16:00 σε ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ
- Σήμερα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό τη στάση τους
- Βενιζέλος: Να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου


Άγνωστη λέξη είναι η «ανακωχή» για την κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στα Μέσα σταθερής τροχιάς. Αντί οι δυο πλευρές να ψάχνουν συμβιβαστική λύση, επιλέγουν τις «πολεμικές» δηλώσεις και τα τελεσίγραφα. Και η κατάσταση οδηγείται στα άκρα με «θύματα» τους πολίτες της Αττικής, που μένουν χωρίς Μετρό αλλά και ΗΣΑΠ, Τραμ που κάνουν στάσεις εργασίας.

Λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου,
που έδωσε προθεσμία μιας μέρας στους απεργούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις (σ.σ. η απεργία στο Μετρό έχει δις κριθεί παράνομη) ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επίταξη και τις απολύσεις.

«Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου.

Η απάντηση των εργαζομένων ήταν επίσης σε υψηλούς τόνους. Δήλωσαν ανυποχώρητοι και διαμήνυσαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης».

«Εμείς στο τελεσίγραφο του Κεδίκογλου απαντάμε οτι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι άλλο, τα έχουμε χάσει όλα. Θα αντισταθούμε, ας έρθει να μας συλλάβει. Είμαστε αποφασισμένοι, ο κόσμος είναι μαζί μας. Εγώ έχω ζήσει και άλλες εποχές της 7ετιας της χουντας, αυτοί είναι χειρότεροι από τη χούντα. Ας βγάλουν και τα τανκς, θα αντισταθούμε", δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος.

«Θα έχουμε μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη κι αυτό δεν είναι απειλή» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης.

Το Μετρό παραμένει σήμερα ακινητοποιημένο για 7η μέρα, ενώ στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και Τραμ.
Αργά το μεσημέρι θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό για το ποια στάση θα κρατήσουν.
Σημειώνεται πως η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε και σήμερα κατά των κινητοποιήσεων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη μετά τις δηλώσεις του για πολιτική επιστράτευση, τις απολαβές των εργαζομένων και τις καταγγελίες για «απεργίες μαϊμού».

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με συνοδοιπόρους τους μνημονιακούς συνεταίρους του έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, και απειλώντας τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοχεύει όχι στη επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο των μεταφορών, αλλά στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος συγκοινωνιών. Με τις εμπρηστικές δηλώσεις που κάνει στα μέσα ενημέρωσης περί πολιτικής επιστράτευσης, περί υψηλόμισθων εργαζόμενων, περί μη συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις( με χαλκευμένα στοιχεία) στοχεύει στη κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων, αλλά και στη συνεχή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

«Ο ολισθηρός δρόμος της πολιτικής επιστράτευσης που επέλεξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όχι μόνο δεν θα δώσει λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο των δημόσιων συγκοινωνιών αλλά θα τα οξύνει, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την ασκούμενη πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες θα υποβαθμίζονται και θα απαξιώνονται ενώ οι εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτές θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση», αναφέρει ο τομέας Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της απεργίας στο Μετρό τόνισε:

"Πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου. Η θέση μας σε αυτό είναι απολύτως σαφής. Και δεν προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων όσοι φέρνουν τους εργαζόμενους σε αντίθεση με την κοινωνία. Κάνουν μεγάλο λάθος
και συνδικαλιστικό".
Read more: Go to TOP and Bottom